Vetenskap de luxe: Samarbete - att rädda planeten!

Datum: Tor 23/03 2017
Kostnad: 0 Riksdaler

Vi välkommnar glatt vår smarta after work Vetenskap de luxe! Ingen föranmälan behövs och inträdet är alldeles gratis. Dessutom med studentrabatt kvällen lång. Dörrar öppnar kl 17, med servering av såväl mat som dryck! Kvällens samtal drar igång kl 18. Temat för aftonen är:

“Samarbete är nyckeln för att rädda vår planet!”

Varför är samarbete så viktigt för oss människor? Kan de globala miljöutmaningarna i sig kan bli en drivkraft för förändring – en samlande kraft där vi tillsammans tacklar de utmaningar vi står inför?

Kvällen bjuder på två korta föreläsningar och ett samtal mellan Martin Gren, som är docent och undervisar i bl a turismvetenskap, och Joacim Rosenlund som är doktor i miljövetenskap. Kan de globala miljöutmaningarna i sig kan bli en drivkraft för förändring – en samlande kraft där vi tillsammans tacklar de utmaningar vi står inför?

Kvällen kommer att handla om varför samarbete är så viktigt för oss människor och de utmaningar som inte minst dagens universitet ställs inför. Forskningen måste kunna samarbeta med sin omgivning för att alla fina idéer skall kunna omvandlas till praktiska resultat. Förutom detta får vi även höra om väldigt jordnära frågor som hur vi hanterar avfall och annat skräp.”

Vetenskap de luxe är ett samarbete mellan Linnéuniversitetet och Kafé de luxe i Växjö.

Välkomna!