Blues de luxe: Missios + The Twisters

Datum: Lör 20/05 2017
Kostnad: 120 Riksdaler

Dörrar 21, 120kr entré, musik på scen 21:30, denna kväll med två lika olika som fantastiska band! Vi vidgar begreppet för vad en Blues de luxe-kväll kan innebära. The Twisters mer traditionella upptempoblues följs av Missios Cream- och 60-tals doftande bluesrock. Så kom hit och utmana era bluesöron!

Förköp finner ni här!

21.30: The Twisters
Twisters är Växjös eget blueshusband! Bandet har underhållit växjöpubliken med sin positiva och dansvänliga upptempoblues i många år. Bandet står med fötterna djupt förankrade i den traditionella bluesmyllan och varierar repertoaren med gamla standards uppblandade med mer moderna influenser. Sven Carlsson på trummor, Anders Lennartsson på orgel/piano, Stefan Karlsson på munspel/sång, Anders Andersson på bas/sång och Calle Bjelke på gitarr/sång.

23.15: Missios
“Att lyssna på “Mellan Människor” är som att försvinna ned i en 20-talsinredd jazzklubb och en dimma av cigarrök när ett liveband stilfullt och pricksäkert börjar jamma.”. – GAFFA

24 februari släpptes ”Mellan människor” – Missios andra soloalbum på Welfare Sounds & Records. Det är fyra år sedan ”Domaredans” kom och mycket har hänt sedan dess. Mycket har hänt i världen, mycket har hänt med både kropp och själ. Mer visa har Stefan tagit med sig in i nya skivan, men i övrigt är rötterna på samma ställe. Det är souligt, bluesigt, jordnära och syrerikt där det psykedeliska lyser med sin diskreta närvaro. Alla som sett Stefan Missios live vet att det är något helt speciellt. Oavsett om det är med något av hans olika projekt, ackompanjerat av fullt band, eller helt själv framför tangenterna så lämnar han sällan någon oberörd. Stefan Missios var med och startade rock-kollektivet “Den Stora Vilan”, han spelar tillsammans med Arvid Nero, kvartetten Haga-trion och släpper musik i sitt eget namn.

Välkomna!