På väg till Korrö: Estbel - INSTÄLLT

Datum: Ons 26/07 2017
Kostnad: 0 Riksdaler

Tyvärr har vi tvingats ställa in konserten eftersom bandet helt enkelt inte hinner hit i tid. Detta p.g.a trafikstörningar i Estland. Vi beklagar detta, och det faktum att vi inte kan göra något åt saken.

/Nils & gänget

Konsert kl 20. Fri entré!

Vid riktigt vackert väder har vi konserten i vår kära Trädgård, annars på veranda eller i vardagsrum – dvs för den som är ute i tid finns möjlighet att spisa middag till konserten.

När fantastiska musiker färdas från såväl Estland som Belgien för att spela på folkmusikfestivalen i Korrö vore det ju nästintill kriminellt att inte erbjuda dem ännu en konsert i länet. Så vi har den stora glädjen att presentera: På väg till Korrö…

Estbel
Estbel formades efter en intensiv och experimentel vecka av repetitioner mellan två musiker från Estland och två musiker (tillika bröder) från Belgien. På den estniska ön Saaremaa lärde de känna varandra och hittade en gemensam musikalisk röst. Detta var februari 2016 och när deras första skiva nyligen släppts fick den heta Saar, det estniska ordet för ö.

Med sång, dragspel, fiol, gitarr och säckpipa sammanfogar Estbel traditionella tongångar med indiemusik vilket ger deras musik ett behagligt gung. Det är repetitivt, meditativt, ljuvt och spännande.

Med: Hartwin Dhoore, Leana Vapper, Sänni Noormets och Ward Dhoore

Lär mer om Estbel här och om Korröfestivalen här.

Välkomna!