Kalabalik de luxe: Maskinpop + Katjusja + Tropical Vampire

Datum: Fre 11/08 2017
Kostnad: 120 Riksdaler

Klubb Kalabalik och Kafé de luxe presenterar en helkväll dedikerad till ankomsten av Kalabalik på Tyrolen 2017, en festival på Tyrolen i Blädinge som arrangeras för sjunde året i rad. Tre färska akter på scen samt pausmusik och diskotek med festivalens inre krets bakom spakarna. Musiken som serveras är i huvudsak elektronisk och nutida med rötter i den alternativa underjorden. Synth, wave, postpunk och dylika vågformer från universums alla hörn utlovas.

Dörrar kl 21 & 120kr entré. Entré till hela huset från 22.

21.30: Maskinpop
Maskinpop är enmansbandet från Vislanda som sjunger fräna småländska texter om hårda saker som videovåld, betongfabriker och kommunal småstadspolitik. Han började på sin Amiga 500 och har väl egentligen aldrig slutat. På Kalabalik 2015 höll han låda på Joddelero framför en stor samling entusiastiska närmaste sörjande som alla var rungande överens om att det var mycket bättre än vad de hade förväntat sig. I början på sommaren släppte han musikvideon “Underjord” som så klart framförs tillsammans med hans andra stora hit “den sista ninjan 2”. Det är så Maskinpop jobbar- bara hits, inga fillers.

22.30: Tropical Vampire
Tropical Vampire är ett soloprojekt av av audio-visuella konstnären Anna Helmersson, musiken beskrivs bäst som electropop som utforskar gränslandet mellan experiment och konvention. Med ursprung från Australien och numera baserad i Malmö har hon hunnit spela på en rad olika ställen i söder. Samtidigt inväntas den självtitulerade debut EP:n landa inom kort. Utöver Tropical Vampire är Anna Helmersson verksam olika musiksamarbeten, bland annat som medlem i den elektroniska duon Depressed040.

23.30: Katjusja
I december 2016 påbörjade Katja Nielsen sitt synthprojekt ”Katjusja”. Trots sina rötter i punkscenen (som basist och sångare i bandet Arre! Arre!) så har synthmusik alltid legat henne varmt om hjärtat! Efter att ha skrivit nästan en hel skivan teamade hon ihop sig med Joar Andersen (Echo Ladies) som lärde henne om det tekniska kring att producera synthmusik. Viktor Narin (MF/MB, Federation) blev involverad i ett lite senare skede. I maj 2017 spelades skivan in tillsammans med Joakim Lindberg som producerat, mixat och mastrat. In i studion tog de soundet från 1984 till 1974 där tankarna förs till Kraftwerk, 70-talets rymdfilmer och arkadspel.

Efter midnatt flyttar kalabaliken upp en våning och pågår ända fram till 03:00 med flinka låt- och dj-byten.

Välkomna!