Ragnarök▀

Datum: Lör 14/10 2017
Kostnad: 150 Riksdaler

Bokrelease och livespelning med progglegendarerna Ragnarök!

Dörrar 21 & musik på scen 22. 150kr entré.

Förköp finner ni här!

Ragnarök – Dagarnas Skum
Den 26 september kommer boken om gruppen Ragnaröks låt Dagarnas Skum av Peter Bryngelsson ut. Det är boken om en tid då upphovsmannen nästan suddades ut och ersattes av en kollektiv interaktions-process som i sin konsekvens ledde till en öppnare mer välkomnande produktionsmetod men framför allt att den så kallade branschen för en liten tid förlorade kontrollen eller upplevde att de inte kunde räkna ut vem som skulle köpa vad.

Boken är också en berättelse om ett mirakel, om musik som återskapas på den arena där den nutida kollektiva processen utvecklas. D.v.s. Internet. Boken innehåller också bilder av Peder Nabo samt texter av Mats Trondman, Ulrika Knutson och Per Engström. Boken har release på Bokmässan i Göteborg den 29 september, Rönells Antikvarie i Stockholm den 10 oktober och hos oss den 14 okt då Ragnarök också spelar.

“Dagarnas Skum 2.0 – I vår tid har termerna från vikingatidens undergångsmyter alltmer erövrats av ultrahögerns krafter, där de tillskansat sig tolkningsföreträde till sagorna om ord som Odin, Ragnarök, Gimle (världen efter undergången), Tors hammare och dessa har kommit att bli förknippade med flyktingfientlighet, rasism och historieförnekelse. Det var således dags att motvilligt söka återerövra den vänliga, inkännande tolkningen av namnet Ragnarök långt bortom Wagner, Nazism eller SD.”

Välkomna!

Foto: Niklas Gustavsson – Fler bilder kan ses på Rockfoto.nu