Releasefest: Blända + Anna & the Sea

Datum: Lör 10/03 2018
Kostnad: 200 Riksdaler

Dörrar kl 21, musik från 21.30, 200 kr INKL. nysläppt vinylalbum! Utan skivan kostar det 120 kr.

Efter oväntat stopp i skivpressarna tvingades vi skjuta fram denna fest från mellandagarna 2017. Så när plattorna damp ner på posten härom dagen var det bara att samla bandmedlemmarna från (Umeå till Skåne) och boka in ett nytt datum illa kvickt, och nu smäller det redan på lördag!

Blända är Grammofonbolaget de luxes nyaste band – men samtidigt ett band som varit med i urminnes tider. Medlemmarna har sina rötter i Fröseke och spelade under fantastiska namnet Varmvatten tillsammans redan på Uråsafestivalen i förra årtusendet!
“Där det fysiska tar slut tar medvetandet vid men någonstans där emellan finns ett glapp. I det glappet försöker Blända att ta sig in och förstå, kommentera och uppleva det stora livet. Texten står i främsta ledet, med ett svängigt ackompanjemang och körer från glesbygden studsar man fram genom tillvarons mangefika* landskap.”

*=Mange (Magnus Josefsson) är bandets sångare & ledstjärna.

21.30: Blända unplugged
Bandet värmer upp trumhinnor och hjärtan med ett akustiskt lågmält set!

22.30: Anna & the Sea
Anna & the Sea är drömmen som blev verklighet för Anna Lindström som nu är redo att släppa sin Debut-EP denna vår. Låtarna är skrivna och producerade av henne själv och inspelade tillsammans med en rad kända namn inom den svenska musikscenen. Resultatet är indiepop – rytmiskt, komplext och drömlikt på en och samma gång med en avskalad men storslagen produktion som ger plats åt Annas säregna röst.

23.30: Blända rockset
Blända åter på scen – nu med uppdragna förstärkare, spända trumskinn & nog med urkraft från Fröseke för att få källaren att gunga!

Välkomna!