Grå Våg: Makthaverskan + Mary Anne's Polar Rig

Datum: Sön 10/12 2017
Kostnad: 150 Riksdaler

Dörrar 21:30 & 150kr entré!

Förköp finner ni här!

I samarbete med Grå våg presenterar vi glatt:

22: Makthaverskan
När Makthaverskan släppte sitt första album var de ett väldigt lovande svenskt indieband. Nu däremot är de en internationell angelägenhet!

Senaste albumet ‘II’ släpptes 2013. Då hade de sedan första albumet 2009 byggt upp en hängiven skara fans på sina klubbspelningar genom Sverige. När ‘II’ kom ut fick bandet stor uppmärksamhet i Sverige, med helsidor i de flesta svenska dagstidningar, rotation på P3 i många veckor, dessutom gjorde de en handfull spelningar i Sverige det året, bl.a. på festivaler som Way Out West och Popaganda samt ett utsålt Pustervik i Göteborg ett par gånger och även Debaser Medis i Stockholm.

Året efter, 2014, slog det helt plötsligt till internationellt. Skivan släpptes i USA via det creddiga bolaget Run For Cover, och Makthaverskan gjorde ett par månadslånga turnéer i USA och Kanada, med bl.a. spelningar på viktiga festivaler som SXSW och CMJ, en Europaturné, och lite annat. 2015 släppte de även singeln Witness. Sedan dess har det varit rätt tyst om bandet, förutom några ströspelningar här och där. Men nu är de tillbaka med full kraft! Nya albumet ‘III’ släpps den 13 oktober, och efter det åker de ut på Sverigeturné i höst. Den här skivan är allt man hoppades att en ny Makthaverskan-skiva skulle vara!

Purfärska skivan lyssnar ni på med spelaren nedan:

23.30: Mary Anne’s Polar Rig
Mary Anne’s Polar Rig spelar fuzzig pop, starkt som fan och snabbare än vad de klarar av. Men med en finkänslighet för melodier lämnar de en ändå med refränger som sätter sig på hjärnbalken! 90-talsinfluerat och durigt, med en och annan felton som skaver.

Lyssna på deras Bandcamp!

Välkomna!