Oddjob

Datum: Ons 08/11 2017
Kostnad: 195 Riksdaler

195 kr entré, dörrar 18:30, musik på scen från kl 19. Musik i två set.

Förköp finner ni här!

Support: Björkdungen
Lokalproducerad jazz från S:t Sigfrids folkhögskola spelar musik från standardrepertoaren. En blandning av bossa, vals, ballad och standardjazz!

Björk Semey – Bas
Olof Ingelsten – Saxofon
Oskar Nöbbelin – Piano
Oskar Nordkvist – Trumpet

Oddjob
För er som eventuellt ännu inte gjort er bekanta med Oddjob, väntar en musikalisk tripp! Under snart två decennier har de hyllats av publik och kritiker för album och konserter både på hemmaplan och ute i världen. Aldrig rädda för att ta nya grepp om jazzen har de tagit inspiration från och blåst nytt liv i allt från barnmusik till dalkullekulningar och Clint Eastwood.

I år beger sig Oddjob återigen ut på oprövad mark när de tar sig an det legendariska jazzfusionbandet Weather Report. En idé som länge cirkulerat i bandet blev verklighet när det klassiska skivbolaget Amigo Musik ville ge ut en EP för att fira sitt 50-årsjubileum. Här gav Oddjob ut sina tre första album och därför kändes det som en ära att få komma tillbaka för att tolka och hylla sina egna husgudar. Materialet är hämtat från Weather Reports kanske mest kreativa period, 1974-1978 och låtvalen har fallit kanske inte på de mest uppenbara hittarna utan snarare musik som bandet känt sig utmanade av. Som vanligt bjuder Oddjob på spännande överraskningar utan att lämna det patenterade Oddjobska soundet och svänget.

14e oktober 2015 släppte bandet albumet “Folk” som kom att ge dem deras 3e Grammis-statyett. Med ”Folk” utforskar gruppen svensk folkmusik genom att sampla och använda fältinspelningar som grävts fram ur Svenskt visarkivs digra samlingar. Det medryckande soundet som präglas av ett spel mellan det lekfulla och seriösa sammanflätas med kulning och nyckelharpa i en ohelig men spännande allians mellan det gamla och det nya. Albumet hyllades av såväl kritiker som publik, med ett snitt på 4,5 på kritiker.se och full pott från både Dagens Industri, DN och Lira. DN’s jazzskribent listade den på första plats bland årets utgivningar. Grammis-nomineringarna har haglat över gruppen och deras åtta album, redan det självbetitlade debutalbumet (utgivet 2002) belönades med den åtråvärda statyetten.

Oddjob bjuder på kokande sväng, deras musik står ständigt i förnyelse, och deras musik är alltid Oddjobsk. -Spännande, innovativ, inåtriktad, utåtriktad samt supersvängig med ett telepatiskt samspel utöver det vanliga.

Medlemmar:
Goran Kajfes – trumpet, effekter, congas
Per Ruskträsk Johansson – saxofoner, basklarinett, slagverk
Peter Forss – elbas, kontrabas, synthbas
Daniel Karlsson – piano, orgel och synth
Lars Skoglund – trummor, slagverk

Välkomna!

Ett arrangemang med stöd av Jazz i Växjö