18-21: Raga after work: Manish Pingle (IND)

Datum: Fre 24/11 2017
Kostnad: 0 Riksdaler

Vi öppnar upp källaren redan kl 18 för att erbjuda en inre resa till Indien & Mumbai tillsammans med indiske musikern Manish Pingle. FRI ENTRÉ & servering av härlig mat och dryck!

Obs. kl. 21 måste vi tömma lokalen inför konserten med Stor. Den som har biljett till konserten välkomnas att stanna, övriga får hoppas på plats i våra andra rum.

Kl 19: MANISH PINGLE (IND)
Manish Pingle (manishpingle.com) har turnerat runt hela världen flera gånger om med sitt instrument Mohan veena. Instrumentet är nittonsträngat och kan beskrivas som en hybrid av gitarr och sitar. Manish anses vara den mest utforskande och skicklige musikern av idag på detta instrument. Den säregna klangen passar perfekt för nordindisk raga men här finns också klanger från blues och country. Manish Pingle som bor i Mumbai har studerat för grammybelönade Vishwa Mohan Bhatt och studerar sedan femton år tillbaka för sitarmästaren Ustad Shahid Parvez. Förutom att vara fenomenal på stränginstrument och komponera hypnotiska vackra och svängiga ragas, så är Manish också en högt ansedd ljudtekniker. Han har bl.a gjort ljud på filminspelningar som Ang Lee’s “Life of Pi”.

I klippet nedan ses Manish spela tillsammans med Rohit Mujumdar på Tablas:

Välkomna!