Mellandagsjazz: Lukas Björk Outer Quadrant + Torrent Standards

Datum: Tor 28/12 2017
Kostnad: 0 Riksdaler

Hör och häpna när vi denna torsdagskväll mellan julstök och nyårsfest bjuder stadens alla jazzdiggare på välljudande jazzkväll! Dörrar 18, fri entré och musik på scen från 19! Härligheten är ett samarbete med Jazz i Växjö.

19: Torrent Standards
Vår lokale mäster-bassist Mattias Welin och gitarr-experten Eka (Erik) Hallström har för kvällen svarvat samman en duo för att tillsammans fröjda allas jazzöron med både bas & gitarr! Mattias Welin har sedan länge spelat tillsammans med flera band och musiker på svenska jazzscenen, bland annat Relay Orchestra, Fredrik Ljungkvist och flera. Eka Hallström har flera gånger synts till i jazzsammanhang både på & utanför våra vrår, ikväll återvänder han med välsträngad elgitarr & ljuva toner!

Mattias Welin – Electric Bass
Eka Hallström – Electruic Guitar

20: Lukas Björk Outer Quadrant
Malmöbaserade Lukas Björk Outer Quadrant spelar tillsammans sin alldeles egna version av jazz, eller som de själva säger “vi är jazzmusiker som egentligen ville spela rock”! Så här skrev bland annat Orkesterjournalen om deras debutalbum:

“Lukas Björk Outer Quadrant är en är en nybildad grupp med hemmabas i Malmö, ett ungt och hungrigt gäng utifrån en bedömning av deras debutskiva Remote Location. Det handlar om en rak, nyfiken och energifylld kontemporär jazz utan tveksamheter – uppfriskande och medryckande. Saxofonisten Andreas Baro tar kommandot direkt på första spåret med ett intensivt tenorspel stundtals påminnande om en ung Michael Brecker där ”the sky is the limit”. Efterhand hakar gitarristen Lukas Björk på med ett drivet och melodiskt starkt solospel som vidgar kompositionen ytterligare [...]” – Ulf Thelander, Orkesterjournalen.se

21: Jam Session
Stränga upp lyran, väta era rörblad och värm upp pianofingrarna när vi bjuder in till öppen jam session efter kvällens båda konserter! Välkomna alla som har feeling att delta i musiken!

Vardagsrummet 22-01: Forsling Family Soundsystem
Festen fortsätter en våning upp – ända till stängningsdags. Läs mer om detta här.