Bergsbestigarna releasefest: Babian mfl!▀

Datum: Lör 24/02 2018
Kostnad: 120 Riksdaler

Växjös rödaste proggband firar albumsläpp med pompa och ståt! Med sig har de bjudit flera av sina musikaliska vänner. Dörrarna öppnar kl 20 & 120 kr entré avläggs från 22.

Kvällens program är uppdaterat och ser nu ut såhär:

21: Bergsbestigarna – Proggset
Kvällens celebranter anslår tonen genom att bjuda ett fåtal utvalda proggklassiker i mer lågmäld tappning. Läs mer om bandet nedan!

21.30: Poesi – Erica Engdahl
Stadens estradpoet Erica Engdahl inleder kvällen med poesiläsning:
Estradpoet sedan 2005, hunnit med lite av varje sedan dess; fyra SM i poetry slam, några läsningar på hustak, tåg, torg och mera

22: Miranda “Murre” Eriksson
Västra Torsås visdrottning – Miranda Murre Eriksson bjuder på egna & andras visor på sitt eget sätt.

22.30: Bergsbestigarna
När Bergsbestigarna spelar igenom sin nya platta under kvällen så finns det risk att de får de knutna nävarna att hagla i lokalen.
Bergsbestigarna är en trio vars musik är inspirerad av den politiska svenska proggen och tanken om att förändra samhället. Just denna kväll så är det skivsläpp för bandets självbetitlade debutplatta som innehåller såväl egen text och musik som färska översättningar och en och annan klassiker från den internationella arbetarrörelsens repertoar.

Bergsbestigarna består av:
Robert Armblad (akustisk gitarr/sång)
Pontus Gill (slagverk/akustisk gitarr/sång)
Markus Larsson (elgitarr/sång).

För den som vill tjyvlyssna inför skivsläppet så finns albumet att åtnjuta med spelaren nedan:

23.30: Babian
Det fenomenala skånska garagerockbandet Babian kommer tillbaka till oss för ännu en urladdning av sällan lyssnat slag! Babian är ett svenskspråkigt rockband med tre kritikerhyllade skivor i bagaget och mängder av spelningar på sitt samvete. Bandet har blivit omtalade som ett av Sveriges bästa liveband, nominerats till P3 guld för skivan ”fullproppad, listtoppad, livrädd och uppstoppad”, spelats flitigt i såväl radio som TV och dessutom komponerat vinjettmusiken till SVT’s program ”Sommarlov”. Med ny platta i bagaget avslutar de kvällens releasefest med full energi!

Med den genregenorositeten och konsekvent höga kvaliteten är Den andra sidan en fin gåva och Babian ett av landets starkaste band” – Patrik Forshage, Nöjesguiden

Besök mer än gärna Babians hemsida här

Gillestugan 00-03: Bianca & Will-Jam
När två tredjedelar av Biancas dj-kollektiv Klubbland är utflugna till fjärran platser som Barcelona & Åseda, får Will-Jam ta plats i båset. Tillsammans bjuder de två en hejdlös blandning av nyare pop, hiphop och klubbmusik med inslag av hits från svunna tider!

Vardagsrummet: Dj Rödskägg
Erik toppar sin vanliga rockblandning med en rejäl dos progg för att välkomna kvällens alla musiker och deras jämlikar till en efterfest uppe i baren!

Finrummets Vinylbar: Matsuo
Vår egen JapanMartin bjuder i vanlig ordning musik för finsmakare från grammofonerna. Elektroniskt, dubbigt och framåt natten kanske klubbigt. Kom och insup låtar du inte har hört för många gånger!

Välkomna!

Foto: Niklas Gustavsson – Fler bilder kan ses på Rockfoto.nu