12-21: Hela Växjö Reparerar

Datum: Lör 20/01 2018
Kostnad: 0 Riksdaler

Heldagsaktivitet i gillestugan! Entrén är fri, men den bemedlade kan förstås lockas att handla godsaker i baren på övre plan.

Denna dag kommer du få möjlighet att reparera allt från dina strumpor och din cykel till en hel byggnad eller brustna hjärta.
På plats i vår gillestuga välkomnas alla att hänga och umgås, ta med sig något att reparera hemifrån, gå med i en workshop eller delta i någon av de reparerande samtalen!

Just nu finns bland annat dessa projekt med på agendan: – Punkaskola, cykelreparation samt göra konst på cykeldelar med Leif från Tempus – Sy ditt eget hållbara kaffefilter. – Laga jeans, sockor med mera tillsammans med Lotta Svensson – Musikinstrumentreparationer, passa på att byta stränga på gitarren. I samarbete med Jesaia från Sudiefrämjandet – Reparerande samtal på teman som biologisk mångfald, jämställdhet och psykisk ohälsa.

Kvällen kommer avslutas med jam session cirka 19-21 där alla är välkomna att delta. Det är akustiskt som gäller.

Är man intresserad av att ställa upp som volontär eller anordna någon aktivitet på temat reparationer får man gladeligen höra av sig till “erik.malm@galaxen.se”mailto:erik.malm@galaxen.se. Arrangörerna söker just nu bland annat någon som vill reparera musikinstrument och någon som vill vara samtalsledare på något av ämnena jämställdhet eller psykisk ohälsa.
Reparationer kan gälla prylar, men även kroppen, själen, kärleken, förhållanden, naturen med mera.

Hela Växjö Reparerar är ett initiativ av projektet Jag har tid, där Erik Malm under 3 månader ger av sin tid och sina idéer till Växjö kommun.