Slowgold + Jättedam▀

Datum: Fre 27/04 2018
Kostnad: 150 Riksdaler

Dörrar 21. 150 kr entré & separat konsert med Slowgold 22-23. Från kl 22 är det entré även till finrum/vardagsrum. Efter 23 välkomnas även mat- & bargäster ner i gillestugan och 23.30 bjuds konsert med Jättedam.

Förköp hittar ni nu här!

22: Slowgold
Våra bokare åker årligen på ett spektakel som samlar mycket av rikets musikbranch, senast nu i januari i Norrköping. Här serveras en ändlös all inclusive-buffé av liveband, som vardera får spela en enda låt. Bland de ca 20 band som spelade där var det ett som stack ut: Slowgold. Göteborgstrion med Amanda Werne i spetsen fick oss nästan att gråta med sin skira och samtidigt tunga folkrock, och följsamma psykedeliska utflykter av improvisation. Så kom nu och nästan-gråt med oss!

23 februari släppte Slowgold albumet “Mörkare” och vi är så vansinnigt glada att hon väljer att komma till oss för en av spelningarna i samband med skivsläppet! Lyssna nedan:

Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram med hjälp av såväl distade gitarrer som drömska sångutsvävningar.
Amanda har sjungit i På spåret, samarbetat med Freddie Wadling, gästat First Aid Kit inför 20 000 personer på Liseberg och prytt tidningsomslag till DN, GP och Sonic.

Under 2015 släppte hon två album, Stjärnfall och Glömska. Två år senare kom hyllade skivan Drömmar. Skivan följdes av en omfattande turné i Sverige och Norge, bland annat spelade Slowgold på Way Out West, Bylarm, Hammenhög, Stora Teatern och Debaser Strand. Live är Slowgold oftast en trio besående av Amanda Werne, Johannes Mattsson och Erik Berntsson.

Sonic Magazine satte Slowgold på listan över 2017 års bästa konserter
“Såg dem på stora ställen, såg den på små ställen, såg dem på mellanstora ställen…Ingen spelningen var den andra lik i uttryck, atmosfär eller upplägg men alla var hänförande från första stund till sista. Alla var Slowgold.” /Pierre Hellqvist

23.30: Jättedam
I sista stund fångade vi ännu ett Göteborgsband för att göra kvällen komplett – med det fantastiska namnet Jättedam! Musikaliskt handlar även detta om musik med sound från 1970-talets progg- & psykedeliascen. Mellan varven bjuds det såväl lite rockigare riff som högre tempo – viket gör Jättedam till Slowgolds perfekta efterband.

Så här beskriver bandet själv sitt artisteri: “Jättedam är en musikalisk energi som under vissa omständigheter frigör sig och tar form som en gemensam själ som väcker liv i känslor och fantasi.” Och vi hoppas förstås att just dessa omständigheter infaller denna kväll!

Gillestugan 21-00: Dj mother of the headless goat
Jessika Hartikainen har bland mycket annat arranagerat Psykjunta och varit Fontäns manager. Hon bjuder inledningen på denna kväll en musikmix som spänner från djurliv till rymdliv – från fauna till space. Missa icke!

Gillestugan 00-03: Heavenly Hampus
Hampus tar inledningsvis till fluffiga och sinnesvidgande tongångar av blues och jazz med sound från svunna tider. Framåt natten blandar han in modernare ljudbild, hårdare och mer dansanta rytmer och vidgar vyerna mot den alternativa pop- & househimlen.

Finrummets vinylbar: Tvåtakts-Adam & Señor Oyaguez
Efter kvällens psykedeliska konserter fortsätter sinnesvidgande och politiska tongångar uppe i vinylbaren – med en dj-duo som med rötterna i Uråsa & Jät letat sig runt världens hörn för att åter mötas vid våra grammofoner!

Vardagsrummet: Mimmi on the rocks
Vår hängivna och intensiva stamgäst Mimmi bjuder hängivet musikmix från barnkanten i vardagsrummet. Det blir riffigt och rockigt, från förr och nyss, och när Mimmi får feeling sjunger hon med i låtarna, så håll i hatten!

Varmt välkomna!

Foto: Niklas Gustavsson – Fler bilder kan ses på Rockfoto.nu