Förfest - Tyrolens progg: Nynningen + Orkan + Jonna sjunger Turid▀

Datum: Fre 20/07 2018
Kostnad: 200 Riksdaler

Kvällen innan Tyrolens stora progg- & visfest bjuder vi in till storslagen förfest!

200 kr entré, och ni erhåller 100 kr rabatt om ni bestämmer er för att köpa både förfest- & festivalbiljett via följande biljettkiosk .

Nöjer du dej med “bara” denna kväll, hittar du biljetten precis här!

21.30: Jonna sjunger Turid
Jonna Sandell är sångerska och violinist ursprungligen från Ljungby. Med sin sublima röst är hon en av få som kan ge sig på att tolka legendariska Turids trolska sångröst. Kompar henne gör Peter Bryngelsson (Ragnarök, Urban Turban mm) som spelade tillsammans med Turid själv när det begav sig (på 1970-talet). – Vi repade en solig söndag och ringde samma dag upp Turid som blev kvittrande glad över vårt tilltag, men samtidigt krävde att vi spelade några av hennes mest glömda sånger, säger Jonna.

– På en Urban Turban spelning i Härjedalen provade vi att spela en sång, Den gamla vanliga Historien och blev överraskade över bifallet.
Detta är således första gången duon gör en “riktig” spelning, så missa inte!

22: Nynningen
Nynningen bildades 1971 och existerade i flera olika konstellationer fram till sista turnén våren 1980. Gruppen tillhörde den så kallade musikrörelsen under 70-talet och de lyckades få ur sig ett av tidens mest klassiska album: FÖR FULL HALS. Albumet innehåller tonsättningar av den ryske poeten och futuristen Majakovskijs dikter. Nynningen turnerade i flera år med Majakovskijprogrammet och sångaren Totta Näslund profilerade med sin starka och personliga röst. Gruppen samarbetade under åren mycket med Nationalteatern, där både Totta Näslund och Nikke Ström sedan ingick!

På Pustervik i Göteborg i december 2016, fyrtiofem år senare, uppstod Nynningen med fyra av originalmedlemmarna från 1973 och samma fantastiska sättning gäller även hos oss denna kväll:

Tomas Forssell/Elgitarr, Sång
Bengan Blomgren/Elgitarr
Nikke Ström/Elbas
Pontus Torstensson/Trummor
Thomas Jäderlund/Altsax, Sång

23.30: Orkan
Numera Göteborgs­baserade Orkan har stormat från Borås djupaste urskogar och intagit en självklar plats på landets rockscen. Efter att ha spelat tillsammans ända sedan gymnasiet har bandets sound rent organiskt tagit form och resulterat i helhjärtad, ösig, 70­-talsinspirerad proggrock med texter i sann punkanda.

Dessa behandlar samhällets fördärv, samtidens orättvisor och Moder Naturs ursinniga vrede. När självaste Nynningen kallat Orkans sound för ”den nya proggen” råder det ingen tvekan om att bandet rider längst fram på den nya vågen.

Hittills har de intagit klassiska scener såsom Pustervik, Truckstop Alaska, Jazzhuset och även hunnit med att bocka av en mängd festivaler runt om i Sverige, däribland förra årets vis- och proggfest på Tyrolen.

Dj’s spelar progg. Såklart! Mer info kommer.

Varmt välkomna!

Foto: Niklas Gustavsson – Fler bilder kan ses på Rockfoto.nu