Förfest: Tyrolens progg & visfest

Datum: Fre 20/07
Kostnad: 200 Riksdaler

När det vankas progg & visfest så festas det ordentligt, så pass att vi bjuder på förfest hos oss i Snus Lundgrens gamla kåk med hela tvenne band!

200 kr entré, och ni erhåller 50 kr rabatt om ni bestämmer er för att köpa både förfest- & festivalbiljett via följande biljettkiosk . Biljetterna släpps den 1:a maj!

22: Nynningen
Nynningen bildades 1971 och existerade i flera olika konstellationer fram till sista turnén våren 1980. Gruppen tillhörde den så kallade musikrörelsen under 70-talet och de lyckades få ur sig ett av tidens mest klassiska album: FÖR FULL HALS. Albumet innehåller tonsättningar av den ryske poeten och futuristen Majakovskijs dikter. Nynningen turnerade i flera år med Majakovskijprogrammet och sångaren Totta Näslund profilerade med sin starka och personliga röst. Gruppen samarbetade under åren mycket med Nationalteatern, där både Totta Näslund och Nikke Ström sedan ingick!

På Pustervik/Göteborg i december 2016, fyrtiofem år senare, uppstod Nynningen med fyra av originalmedlemmarna från 1973: Tomas Forssell, Bengan Blomgren, Nikke Ström och Bernt Andersson.

TOMAS FORSSELL/elgitarr, sång
BENGAN BLOMGREN/elgitarr
NIKKE STRÖM/elbas
PONTUS TORSTENSSON/trummor
THOMAS JÄDERLUND/altsax, sång

23.30: Orkan
Numera Göteborgs­baserade Orkan har stormat från Borås djupaste urskogar, in och tagit sig en erkänd plats på rockscenen. Efter att ha spelat tillsammans ända sedan gymnasiet har bandets sound rent organiskt tagit form och resulterat i helhjärtad, ösig, 70­-talsinspirerad proggrock med dansanta toner och texter i sann punkanda.

Texterna behandlar samhällets fördärv, samtidens orättvisor och Moder Naturs ursinniga vrede. När legender från självaste Nynningen kallat Orkans sound för ”den nya proggen” råder det ingen tvekan om vilka som rider längst fram på den nya vågen.

Hittills har de intagit klassiska klubbscener såsom Pustervik, Truckstop Alaska, Jazzhuset och även hunnit med att bocka av en mängd festivaler runt om i Sverige.

Varmt välkomna!