Tonbruket

Datum: Tis 16/10
Kostnad: 195 Riksdaler

Ett arrangemang i samklang med föreningen Jazz i Växjö. Ordinarie pris 195 kr. 50 kr rabatt till dig som är medlem i Jazz i Växjö. Förköp finns som vanligt här. Evt. tillkommer förband. Musik på scen kl 19.

Stadens modiga jazzförening bjuder in till ännu en kväll av musik som gränsar till jazz men samtidigt inte låter sig beskrivas av någon genre. Vår egen bokare intygar att upplevelsen av just Tonbruket levande är en stor upplevelse, föra att inte säga sensation.

Om bandet skriver Orkesterjournalens Patrik Sandberg:
“Tonbruket (Dan Berglund, Johan Lindström, Andreas Werliin och Martin Hederos) fortsätter att framgångsrikt bygga musikaliska världar influerade av flera olika genrer. Sedan bandet bildades 2008 har de lyckosamt kombinerat progg- och krautrocken från 70-talet, postrocken från 90-talet, jazz, en dos americana, folk, filmmusik och modern konstmusik till ett inspirerat eget tonspråk.

Rockens mer grova estetik har effektivt kombinerats med jazzens lekfullhet. Ofta präglas stämningsbilderna i låtarna av en mörk underton. Efter fyra Grammisvinnande skivor fyllda med genrebefriad musik har Tonbruket vunnit många fans här hemma men även utomlands.”