Den Svenska Björnstammen FÖRKÖP SLUT

Datum: Fre 10/08 2018
Kostnad: 290 Riksdaler

Dörrar 22, på scen 23. Förköpsbiljetterna är SLUT men vid konsertstart släpper vi ett mycket begränsat antal plåtar. För alla er som missar konserten utlovar vi ett maffigt eftersläpp i vår gillestuga (=källare/klubb) som är öppen ända till 03! Mer info om denna finns här.

Den Svenska Björnstammen
På en gård strax utanför Norrköping har musikkollektivet Den Svenska Björnstammen skapat en egen värld präglad av medborgarlöner, spontana fotbollsmatcher och konstinstallationer. Men framförallt är det här som medlemmarna skapar musik som möjliggör ett liv på helt egna villkor.

Och det är inte konstigt att musiken blivit en så stor del av kollektivets vardag, även om medlemmarna också ägnar sig åt bildkonst, ljudinstallationer, textil, serietecknande och film. Det är trots allt musiken som gett gruppen möjlighet att införa medborgarlön, vilket innebär att alla sju får samma lön utbetald varje månad, oavsett insats. Det är också musiken som i stor utsträckning bekostar konstinstallationer, seriealbum och annat som de sju producerar. Det enorma genombrottet gruppen fick 2011 med albumet ”Ett fel närmare rätt” och megahiten ”Vart jag mig i världen vänder” förändrade allt och plötsligt var Den Svenska Björnstammen en av landets verkligt stora dragplåster.

densvenskabjornstammen.se

Välkomna!