Mommyheads (US) + Billy Momo

Datum: Fre 07/09 2018
Kostnad: 120 Riksdaler

120 kr från kl 23. Lyxig och matig musikkväll i vår nyöppnade källare!

23: Billy Momo
Dett sjuhövdade Stockholmsbandet Billy Momo har vi haft öron och ögon på sedan flera år, men först nu klaffade allt för att vi skulle kunna boka dem! De skäggiga folkrockarna blev kända för världen 2015 då deras låt “Wishing aint no sin” blev ledmotiv i trailern för amerikanska TVserien “Better call Saul”, och har hunnit släppa tre fullängdsalbum och en EP.

”Det är en bragd i sig att göra en poplåt med banjo och munspel och få den att låta som en vagt brittisk 70-
talshit..”
/DN om Seven rivers wild

”...every caress and twist of Drunktalk leaves the richest transfixing experience and pleasure.”
/Ringmaster review

Även om studioalbumen varit högst uppskattade, är Billy Momo ett band som helst skall ses live. En garanterad injektion av energi
och kärlek, om en får tro tidigare lyssnare!

Som alla riktiga band har Billy momo en riktig hemsida, närmare bestämt billymomo.com.

00: Mommyheads (US)
Åtta år efter detta klassiska indiebands första spelning hos oss kommer de tillbaka, och vi hoppas innerligt att konserten blir nästan lika himmelsk som de två tidigare (2010 och 2012)! Bandet grundades i New York 1987 av sångaren Adam Elk, men flyttade snart till San Francisco där det skrevs kontrakt med Geffen Records. Efter mer än ett decenniums framgång splittrades bandet 1998.
Efter att bandets originaltrummis Jan Kotik dog i cancer 2007 återförenades så bandet och släppte ny skiva året därpå. Sedan dess har de fortsatt spela vid sidan av andra projekt, och nu kommer de alltså över Atlanten till oss för andra gången – med ny platta i bagaget!

“The Mommyheads are back, which is good news” – NY POST

“The overall high musicianship level of this band is shocking” – SoundViews

För hen som vill nörda in sig på bandet rekommenderas deras wikipediasida

Gillestugans dansgolv: Dj Danne Boots
Danne Boots, eller Daniel Hallerheim som han heter utan sina stövlar, lämnar jobbet som servitör på övre plan för att istället servera musik i nöjesgrottan! Han kommer att bjuda ett lika spretigt som dansant set av gammal rock, ny pop, hits från svunna tider och – trots sin hederliga hipsterlook – elektronisk dunka dunka av det råare slaget. Tänk på att ju bättre ni dansar dess bättre spelar han!

Välkomna!