Johan Airijoki + Tigerbukten

Datum: Fre 05/10 2018
Kostnad: 120 Riksdaler

120 kr från kl 22. Inom kort finns förköpsbiljetter här, och även i dörren kan en köpa sig in.

22.30: Tigerbukten
Tigerbukten är musik i koncentrat, de korta låtarna går inga omvägar, de är rakt på sak. Kompromisslöst sexig, punkig pop på svenska. Det motsägelsefulla i låtarna – stenhårda, men på samma gång kärlekstörstande, är vad som gör dem så bra.

Tigerbukten grundades 2012 i Göteborg och gjorde sig snart ett namn, men i början av 2015 gick bandmedlemmen Nils Kejonen bort. I sorgen efter vännen lades bandet ner.

2017 bestämde sig Tigerbukten för försöka igen. ”När Nils gick bort så blev en grej som Tigerbukten väldigt liten och futtig. Det fanns inget kvar längre och själva tanken var provocerande. Men efter typ ett år provade vi att köra igen, och det blev en omvänd effekt. Vi kände oss närmare Nils när vi spelade ihop.”

I samband med nystarten signade Tigerbukten med skivbolaget Gaphals och släppte våren 2017 singeln ösiga Attila, som tog musikälskare landet över med storm. Samma höst släpptes den efterlängtade EP:n Tuff Kärlek, inspelad med självaste Kafé de luxe-favoriten Kristian Anttila bakom spakarna! Densamma har även producerat fullängdaren “Gåvor” som släpps i början av nästa år.

23.30: Johan Airijoki
Johan Airijoki var här en söndagskväll för ett par år sedan och spelade sina låtar akustiskt och avskalat mitt i vardagsrummet (=ovanvåningen). För oss församlade – en dryg handfull – var det en väldigt angenäm overklighetskänsla. Kunde ny rock framföras så här nära och utlämnande? Var det inte FÖR bra för att vara på riktigt?

Sedan dess har Johan blivit en etablerad artist och nu kommer han alltså tillbaka för att spela med sitt band!

I Johan Airijokis musik hörs Norrland, bakom hans egensinnigt vackra melodier hörs ljud från snöskotrar på väg hem från bykrogen efter en blöt kväll. Och om man lyssnar riktigt noga bakom hans starka röst som skulle kunna få en arena att kännas intim så kan man nog höra en varm brasa uppe på ett fjäll eller kanske en malmtruck som jobbar oförtrutet för att försörja alla de som väljer den enkla vägen och flyttar till Stockholm.
EPn “Jag tror det handlar om att” skapades i samarbete med The Tallest Man On Earth och följdes upp av en turné med fullsatta konsertlokaler runt om i landet.

I April 2017 släppte Johan sitt andra soloalbum “Allting kommer att bli bra”, ett album som rosades av kritiker och publik. Redan nu, drygt ett år senare är han tillbaks med albumet “En blyg viol” och för instrumenthanteringen står polarna i Malmfältens Rockklubb.

“Tänk dig en lägereld i kraftiga minusgrader där de alkoholfyllda ångorna syns i luften. Tänk dig en trubadur som sjunger för att överleva. Där har du Johan Airijoki.” -NSD

Välkomna!