Christian Kjellvander + I'm Kingfisher▀

Datum: Ons 07/11 2018
Kostnad: 195 Riksdaler

Dörrar 19. Förköp 195 kr finns här. Dubbel onsdagskonsert med två de luxe-favoriter som båda varit borta från vår scen alldeles för länge!

19: Dj Hellouise
Helena & Louise värmer upp lokalen med väl vald indiepop & -rock, americana & folk. Efter konserterna kommer de fortsätta spela vinylskivor en våning upp (se separat programpunkt).

19.30: I’m Kingfisher
Med en drömsk röst och en egensinnig gitarrteknik blir I’m Kingfisher (Thomas Jonsson) både obskyrare och mer uppmärksammad för varje släpp. Indie-/folk-artistens senaste album “Transit” släpptes i april på Stockholmsetiketten Fading Trails och gästas av bland andra just Christian Kjellvander, pianisten Martin Hederos (Tonbruket, Soundtrack of our lives m.m.) och cellisten Helena Arlock.

Thomas är nyss hemkommen från en hektisk oktobermånad av gästsjungande på flera spelningar med storheterna Magnolia Electric Company, Damien Jurado & Louise Hoffsten. Transit är hans sjätte soloalbum och blev upplockat av bl.a. de amerikanska radiostationerna NPR’s All Songs Considered (“This record is awesome”) och KEXP (Song of The Day). Nöjesguiden skrev att “Thomas slutligen uppfyller alla löften”, Aftonbladet att det var “tidiga Damien-Jurado-bra” och Göteborgsposten kallade honom “de små gesternas mästare”. Allt som allt har Thomas gjort över 600 spelningar i 20 länder.

www.imkingfisher.com

20: Christian Kjellvander
I dessa tider, skuggade av mörka moln, fyllda av marginalisering och isolering är artister som Christian Kjellvander mycket nödvändiga för vår själsliga frälsning. Han omfamnar det främmande, okända och söker en känsla av medmänsklighet.

Den 26:e oktober släpptes Christian Kjellvanders nya skiva, som fått namnet Wild Hxmans. Genom sju råa och övertygande låtar i gränslandet mellan folk, blues, americana och jazz talar Kjellvander till oss om avsked, flykt och sensationen i att anlända till en ny värld. Tillsammans med sitt band skapar 42-åringen ett sound som andas ett pulserande lugn, samtidigt som han slänger sig huvudstupa mellan intimitet och ett dynamiskt, djupt mörker.

De mångfacetterade låtarna bärs upp av Christian Kjellvanders distinkta röst, som bär ekon av Leonard Cohen, Tim Hardin and David Sylvian. En röst, så smärtsamt närvarande, som lyser ännu starkare i den blixtrande övertygelsen om att känslor – rutinmässigt dolda i vardagen – kommer att stiga till ytan.

Kjellvanders nyfikenhet och aldrig sinande upptäckarlust är kärnan i den konstnärliga processen. “Ofta försätter jag mig i situationer och miljöer jag inte kan och inte förstår. Sen lyssnar jag, lär och försöker skriva.”

Välkomna!

Foto: Niklas Gustavsson – Fler bilder kan ses på Rockfoto.nu