Familjen + NYBOKAT: Neon Knox - Förköp slut▀

Datum: Fre 09/11 2018
Kostnad: 295 Riksdaler

Dörrar 21, separat konsert med start kl 22. Förköpsbiljetterna har sålt slut, men vi släpper ett litet antal i dörren precis innan konserten drar igång. Efter konserten fortsätter efterfesten till kl. 03 i arla morgonstund, och till denna släpper vi – i mån av plats – ner gäster från ovanvåningen!

22: Neon Nox
I sista stund lyckades vi boka ganska hemliga lokala storheten Neon Nox som supportband. Kl 22 kommer Neon Nox sätta igång med sin coola synthwave och förflytta oss till 80-talets filmer och TV-spel! I spelaren nedan kan du avnjuta soundet redan nu:

23: Familjen
Ganska precis 12 år efter att Familjen besökte Kafé de luxe för första gången återvänder Johan T Karlsson med sitt sjungande alter ego! DÅ fick Johan tjata på Nils för att få sin spelning flyttad från potatiskällaren (numera vinkällaren) till den något större scenen i rummet intill.
NU är det istället Nils som fått tjata på Johan. Och bokningsbolaget. Och gudar från minst tre religioner. Detta för att få Familjen tillbaks till sin källare.
Vad lär vi oss då av detta? Jo, att tjat går hem förstås. Testa själva!

IT BEGAN
in Hässleholm… och fortsatte till Fårö och Stockholm, där Familjen färdigställde sitt fjärde album ”Kom”. Vänner och ovänner har bidragit till att den hyllade elektroniska popartisten gjort comeback under valåret 2018. Den 2 mars släpptes albumet och efter utvalda, exklusiva spelningar under våren och sommaren är det nu dags för höstturné. Efter premiären i Linköping den 2 november följer en rad spelningar på stora scener i stora städer. Samt EN riktigt intim konsert – på en liten scen – i en liten stad. Och det är förstås just denna kväll vi talar om då, så missa inte!

Innan Kom släpptes i våras hade det varit det tyst ett tag. Inget nytt album på flera år. Och det fanns skäl. Johan T Karlsson, alias Familjen, gick in så hårt och självständigt i låtarbetet inför ”Så mycket bättre” 2014 att processen med de egna låtarna stannade av. Efter medverkan i det älskade tv-programmet, landade Karlssons fokus på att producera artister som Tove Styrke, Ninsun Poli och Grant, att skapa musik för radio och i ett instrumentalt sidoprojekt – samt, inte minst, att vara en bra pappa till sina två barn.

2018 kan den Grammisbelönade artisten och producenten bakom elektroniska finkalibrerade dansgolvspärlor som ”Det snurrar i min skalle” och ”Det var jag” rent av tacka pausen från Familjenmaterialet. För när Familjen kom igång i studion, hade han samlat på sig textrader, musik och gäster som gör plattan både rikare, djupare, argare och personligare än tidigare släpp.
”Kom” är fantastisk, elektronisk pop med både personligt varma, smarta och politiska kängor till texter – en skildring såväl av dagens Sverige som av människan.

För efterfesten och dess digra dj-line-up, kolla här

Välkomna!

Foto: Niklas Gustavsson – Fler bilder kan ses på Rockfoto.nu