Dolores Haze

Datum: Lör 24/11 2018
Kostnad: 150 Riksdaler

150 kr från kl 23. Dolores Haze på scen 23.30. Garantera dej om plats genom att köpa biljett här

Vi vet att texten är LÅNG, men det finns mycket att säga om dessa überkoola kvinnor!

Stockholmsbandet Dolores Haze har bidragit med ett efterlängtat element av kaos till den svenska popscenen. Inte sedan Broder Daniels glansdagar har ett indieband varit så omgärdat av uppfriskande anarki. Bandmedlemmarna Foxy Sagz, Groovy Nickz och Lucky Lollo beskriver sig själva som en äcklig version av Spice Girls som inspireras lika mycket av Sonic Youth som Hannah Montana.

Hösten 2018 är de tillbaka med nytt album och turné – som lyckligt nog stannar till hos oss på Kafé de luxe!

I november 2015 släpptes debuten, albumet “The Haze is Forever”. En käftsmäll som fick kritikerna ner på knä. Stereogum, The Guardian och Vice älskade dem, de hyllades av självaste Iggy Pop som handplockade bandet att vara förband till honom. Punkikonen spelade också bandet flera gånger i sin radioshow på BBC.
Samma år vann Dolores Haze “Årets Rock” på P3 Guld och blev nominerade som “Årets nykomling”. Bandet nominerades också till två Grammis, “Årets nykomling” och “Årets Rock”.

Bandet har samarbetat med flera tunga artister, bland annat på låten “Crazy about me” där de jobbat ihop med Little Jinder och Rebecca & Fiona.

Hösten 2016 kunde man se bandet fronta Monki’s globala reklamkampanj, med kläder skapade av medlemmarna själva. I Sverige öppnade bandet för legendarerna bob hund på flera spelningar.

2017 släpptes singeln “White house”, en låt om en fest i Vita huset med Donald Trump. Samtidigt lanserade bandet sin slogan “Make Dolores great again”.

Dj-info finns i separat post.

Välkomna!