Blues de luxe 10 år: Dr Blues + Lightnin' Jay

Datum: Lör 08/12 2018
Kostnad: 150 Riksdaler

Tyvärr har Karin Rudefeldt i sista stund tvingats ställa in sin medverkan på grund av personliga skäl. Lennart Doctor Blues himself kommer därför vara ensam sångare, något som han bekant gör med glans.

150 kr från kl 21. Biljetter finns HÄR och så länge det inte blir slutsålt även i dörren. Spelning i två set från kl 21.30. Från kl 23 välkomnas restauranggäster från vardagsrummet ner och kan – i mån av plats – avnjuta konsertens avslutande halva.

Vår allra första blueskväll ägde rum 6 december 2008 med just Karin Rudefeldt & Dr Blues på scen. Eftersom gillestugan blev fullsatt och stämningen var på topp bestämde vi oss att göra blueskvällarna till tradition. Och det är vi både stolta och glada över så här tio år och två dagar senare. Eller 90 konsertkvällar senare. Eller totalt en bra bit över 10.000 blueslyssnare senare! Räkna med en kväll utöver det vanliga när blues de luxes egen doktor Lennart för fjärde gången (?) intar vår scen!

Blues Dinner: Dr Blues Akustiskt
BluEftersom detta är en mycket speciell kväll återupplivar vi Blues Dinner för en kväll! Detta är alltså din chans att samtidigt med biljettköp (vilket görs precis HÄR) inhandla kvällens hemliga lokalproducerade rätt, och på så vis få en komplett helkväll! Som extra salt på persiljan kommer Dr Blues bjuda ett kort akustiskt set BARA för er som unnar er den kompletta biljetten! 175 kr utöver konsertbiljetten, insläpp 19, middag kl 19.30.

Karin Rudefelt och Doctor Blues gör musik med influenser från så många håll att det egentligen är något av en förenkling att kalla dem bluesband. Bluesen är mer en förutsättning än en gräns som inte får passeras. Bandet söker sin utgångspunkt och sina former i dagens händelser och strömningar med rötterna väl förankrade i den traditionella myllan.

Sist bandet spelade hos oss var det i samband med det senaste skivsläppet, Out of the blue, som ni kan lyssna till nedan.

I oktober 2015 blev det officiellt att USA-baserade Blues Music Hall of Fame´s nordiska avdelning har beslutat att välja in Karin Rudefelt & Doctor Blues i den åtråvärda församlingen av diplomerade bluesartister. Diplomeringen ägde rum på den anrika jazz- o bluesklubben Stampen i Stockholm november samma år.

“Den storartade sångerskan Karin Rudefelt och Doctor Blues stod för en helt ny form av blues; levande, innovativ och okonventionell. Ett karismatiskt band med internationell status.” – Neue Press Kronach in Franke (Tyskland)

Lightnin’ Jay
Som om allt ovan inte vore nog har vi plussat på med extra allt denna kväll och 15 minuter av vardera set (21.30+23.15) inleds med musik av Vetlandas enastående one man band Lightnin’ Jay. Jacob Steinwall som döljer sig bakom namnet har vi tidigare mött som enastående frontman och gitarrist i Honeyboy Slim and the bad habits. Trots att han här framträder på egen hand kan vi utlova att han fyller lokalen med femtiotalsdoftande ljud från gitarr, sång, & fotspelat trumset.

Vi behöver nog inte säga mer, den som missar denna fest torde ju vara en galning!

Anmälan till Blues de luxes nyhetsbrev görs här!