Blues de luxe 10 år: Karin Rudefelt & Dr Blues

Datum: Lör 08/12
Kostnad: 150 Riksdaler

150 kr från kl 21. Spelning i två set från kl 21.30. Från kl 23 välkomnas restauranggäster ner och kan – i mån av plats – avnjuta konsertens avslutande halva.

Vår allra första blueskväll ägde rum 6 december 2008 med just Karin Rudefeldt & Dr Blues på scen. Eftersom gillestugan blev fullsatt och stämningen var på topp bestämde vi oss att göra blueskvällarna till tradition. Och det är vi både stolta och glada över så här tio år och två dagar senare. Eller 90 konsertkvällar senare. Eller totalt en bra bit över 10.000 blueslyssnare senare!

Räkna med en kväll utöver det vanliga när blues de luxes egen doktor Lennart för fjärde gången (?) intar vår scen!

Karin Rudefelt och Doctor Blues gör musik med influenser från så många håll att det egentligen är något av en förenkling att kalla dem bluesband. Bluesen är mer en förutsättning än en gräns som inte får passeras. Bandet söker sin utgångspunkt och sina former i dagens händelser och strömningar med rötterna väl förankrade i den traditionella myllan.

Sist bandet spelade hos oss var det i samband med det senaste skivsläppet, Out of the blue, som ni kan lyssna till nedan.

I oktober 2015 blev det officiellt att USA-baserade Blues Music Hall of Fame´s nordiska avdelning har beslutat att välja in Karin Rudefelt & Doctor Blues i den åtråvärda församlingen av diplomerade bluesartister. Diplomeringen ägde rum på den anrika jazz- o bluesklubben Stampen i Stockholm november samma år.

“Den storartade sångerskan Karin Rudefelt och Doctor Blues stod för en helt ny form av blues; levande, innovativ och okonventionell. Ett karismatiskt band med internationell status.” – Neue Press Kronach in Franke (Tyskland)

Anmälan till Blues de luxes nyhetsbrev görs här!