Kalabalik de luxe: Henrik de la Cour + Need for Speed▀

Datum: Lör 23/02 2019
Kostnad: 120 Riksdaler

120 kr från kl 22. Förköpsbiljetter finns här.

22.30: Need for Speed
Malmöduo vars smäktande synthpop elegant navigerar gränslandet mellan sommarsval popmusik och dess elektroniska arv. 2018 års singelskörd har nått p3:s rotation och vi väntar med iver på kommande album producerat i samråd med Johan T. Karlsson (Familjen).

23.30: Henric de la Cour är i det närmaste ett svenskt fenomen inom den mörka indie/elektroniska scenen. Med band som Yvonne och Strip Music har han över två decennium vart en mittpunkt för scenen.
Det inte många vetat är att Henric under alla år burit på en tung hemlighet. Att han har sjukdomen cystisk fibros. En sjukdom som nästan garanterat betyder döden i tidig ålder. Dokumentärfilmaren Jacob Frösen följde Henric under nästan fyra år och skildrade sjukdomen och att leva med döden som ständig följeslagare. Filmen fick fantastisk kritik och sändes flera gånger på både SVT och NRK i Norge. Mot slutet av filmandet av dokumentären så inträffar något, Henrics mutation av Cystisk Fibros går plötsligt att bromsa. Något som vänder upp och ner på livet totalt. Allt får helt plötsligt en ny mening. Inget blir sig likt igen.
“Gimme Daggers” är Henric´s kanske mest personliga skiva. Där det ständiga mörkret bryts sönder, där livet tar oanade vägar. Ett slags farväl till en värld som endast har målats i totalt mörker. “Gimme Daggers” är utan tvekan Henric de la Cour´s absolut mest kompletta skiva sedan solodebuten. Ett slags farväl till döden och en försiktig blick framåt. Skivan är producerad av Rikard Lindh som även han var en medlem i det klassiska Yvonne.

Dj Klubb Kalabalik
Chris som är (78% av) hjärnan och (83% av) hjärtat bakom Kalabalik kommer denna hem från sitt nya liv i söder för att sätta extra guldkant på kvällen! Med rutin från mängder av klubbar på storstädernas bakgator bjuder han såväl mörka & tunga toner för finsmakarna, som mer dansant elektronika. Under kvällen gästas han i dj-båset av sina Kalabalik-bröder & systrar.

Finrummets Vinylbar: Night-Oskar & Ambush-Ludde
När två hårdrocksgitarrister möts vid skivspelarna kanske ni tänker att det blir heavey metal hela kvällen? I så fall går ni bet! Visst utlovar den hårfagra duon distade gitarrer, snabba riff & falsettsång, men de kommer också blanda in helt andra genrer i mixen såsom jazz, funk & disko!

Välkomna!

Foto: Niklas Gustavsson – Fler bilder kan ses på Rockfoto.nu