Goran Kajfes Tropiques med Christer Bothén + Färgkompaniet + Jamsession

Datum: Fre 08/02 2019
Kostnad: 195 Riksdaler

Tropiques på scen kl 21. Dörrar 20.30. Efter konserten spelar färgfabriken, och efter detta bjuds in till jamsession, så ladda för en helkväll i den sinnesvidgande jazzens tecken!

Entré: 195 kr, med 50 kr rabatt för studenter samt Jazz i Växjös medlemmar. Förköp finns här.

Efter konserten med Goran Kajfeš Tropiques (22.15-01) gäller FRI ENTRÉ. Som alltid har vi öppet till 02 uppe i vardagsrummet.

21: Goran Kajfeš Tropiques spelar en unik typ av musik som skulle kunna beskrivas som hypno-jazz. Gruppens musik skapas utifrån en semi-improviserad ingång som ofta tar utgångspunkt i enkla fragment (basgångar, melodier) som repeteras, förskjuts och omorkestreras i stunden. Inom denna struktur skapas en musik som är intensiv och händelserik, men som innehåller få kontraster och plötsligheter. Med sin långa formkurvor försätter den både musiker och lyssnarna i tillstånd, en resa bland färger som gradvis läcker in i varandra och skiftar. Den konstnärliga kärnan rymmer en mot-kommentar till den uppskruvade snabbmatskultur som är vår samtid; bandets musik är en musikalisk uppmaning till reflektion och nedsaktande, genom lyssnandet. Det är musik som låter låter lyssnaren vara i och bli till tillsammans med ljuden.

Debutskivan “Enso” (lyssna genom spelaren nedan!) fick oerhört positiva recensioner i Sverige och internationellt, recensioner som vittnade om ett starkt behov av denna musik, kanske för att den säger något om vår samtid och om vikten av att vara här, nu. Detta är Tropiques releaseskonsert för bandets andra album, nu med legendariska musikern Christer Bothén som extraordinär gäst.

Goran Kajfes – Trumpet, Synth
Alexander Zethson – Piano, Orgel, Synth
Johan Berthling – kontrabas
Johan Holmegard – trummor
Christer Bothén – basklarinett

22.30: Färgkompaniet
Vår lokala folkhögskola har utbildat många av landets stora jazznamn genom åren. Färgkompaniet är en jazzensemble bestående av sex entusiastiska musikelever från St: Sigfrids folkhögskola som med en repertoar av snabba bebop-låtar, långsamma ballader och egna moderna kompositioner i bagaget erbjuder en varierad och spännande upplevelse som snuddar vid flera subgenrer inom jazzen.

23.30: Jamsession
Om stämningen är den rätta möts många av kvällens musiker på en improviserad urladdning framåt natten! Även annan publik välkomnas upp på scen, så ta med din bästa kornett/resexylofon och ge dej in i den musikaliska dimman!