Cross Culture Club de luxe: Ya Habibi!

Datum: Lör 09/02 2019
Kostnad: 100 Riksdaler

Nysatsning i samarbete med Röda korset (tro’t eller ej!), denna kväll med stöd av Hovs Bageri, Folkuniversitetet samt LIPS (Linnépsykologerna). Tillsammans kommer vi att erbjuda helkvällar av kultur från världens alla hörn – och denna kväll är det mellanöstern som står på menyn!

Dörrar kl 18.
18-23: 50 kr – hela entrén går till Röda korsets projekt i mellanöstern (info finns på plats)! I den lilla entrén ingår kaffe/the/saft samt hembakta godsaker från Hovs Bageri!
Efter kl 23 kostar det 100 kr.

18-02: Konst/Art
Heidar Ali är konstnär från Irak med kurdiskt ursprung. Han har ställt ut sina abstrakta målningar bl.a. på Italienska Palatset. Denna kväll har vi vernissage för hans utställning som kommer att hänga i vår vinkällare februari månad ut. Läs mer om Heidar här.

19-20: Lyrik/Poetry
Mohammad Sharif Saiidi är en internationellt erkänd poet med ursprung från Afghanistan. Saiidi har publicerat flera poesikollektioner och suttit som jurymedlem för iransk poesi i internationella literaturfestivaler. Läs mer om Saiidis på Wikipedia.

Fereshta Ziai Begum är författare, poet och skribent med ursprung från Afghanistan. Hon har gett ut artiklar artiklar, böcker och poesisamlingar på dari och uzbekiska. Hon är även aktivt engagerad i jämställdhetsfrågor samt mänskliga rättigheter. Läs mer om Fereshta här.

Maha Nasser är journalist med ursprung från Yemen. Hon har arbetat åt flera tidskrifter i sitt hemland och varit programledare för olika radio samt teveprogram med fokus på sociopolitiska frågor och det civila samhället. Maha kom till Sverige via organisationen Icorn som fristadsförfattare och arbetar numera som journalist åt tidskriften Mosaik i Växjö. Läs mer här.

Nadia Tariqi är en författare och poet med ursprung från Iran. Nadia kom till Sverige för att kunna uttrycka sig fritt utan censurering. Med sin poesi vill Nadia påverka människors kritiska tänkande och vänder sig särskilt till kvinnor. Läs mer om Nadia här.

21-23: Musik/Music
21: Feeghan Khalil är musiker, sångare och Youtube-sensation med kurdiskt ursprung. Feeghan är musiker i Göteborgsoperan och, i samarbete med Svenska Röda Korset, en del av Göteborgsoperans internationella kör. Feeghans fb-profil.

22: Nader & Ali
Nader Markarker, ursprungligen från Betlehem, är ett fenomen vid sin synthesizer som fått tusentals människor att dansa på de mest skilda platser, och turnerat världen över med stora österländska stjärnor. Tillsammans med den syriske singer/songwritern Ali Kassab, dennes lena stämma och flinka gitarr bjuder han ett set av klassiska och egenkomponerade låter från Mellanöstern!

23: Ramona Abbasi är en feministisk rapartist, stolt Växjöbo och gick nyligen vidare till Nästa nivå 2018 där hon blev coachad av självaste Erik Lundin i London. Resultatet? Det går att avlyssna i spelaren nedan!

23.15: Amori är en ung rapartist med ursprung från Palestina, som denna kväll bjuder ett gästspel med Ramona Abbasi! Här finns Amoris profil på Instagram.

00-03: Klubb/Club: Dj CCCC & Selector Hector
Cross Culture Club-Carin möter Kafé de luxes egna Selector Hector för en musikalisk urladdning vid dansgolvet! Arabisk/persisk/kurdisk dansmusik med tyngdpunkt på modern elektronika står på menyn natten lång!

Välkomna alla – welcome everyone – اهلا بالجميع