1:a maj: Omställning de luxe

Datum: Ons 01/05 2019
Kostnad: 0 Riksdaler

Välkomna på icke partipolitiskt firande av första maj som lyfter några av dagens största solidaritetsfrågor. Fri entré hela dagen!

Härligheten är ett samarbete med eldsjälarna bakom Omställning Växjö.

18.00 Dörrarna öppnas och 18.30 inleds kvällen med presentation av boksläpp, filmvisning m.m., och fortsätter framåt kvällen med levande musik. Stanna kvällen ut och njut! Boken som släpps är översättningen av Joanna Macys och Chris Johnstones “Active Hope”. Sedan öppnas golvet för boksamtal och visning av The Great Turning, en kortdokumentär om Joanna Macys arbete.

Aktivt hopp som den översatta versionen heter, visar hur vi kan bli bättre på att möta stora utmaningar med mod, kreativitet och medkänsla. I boken vägleds vi genom en förvandlingsresa inspirerad av mytiska äventyr, modern psykologi, andlighet och holistisk vetenskap. Mer information om hur ni kan åta er ägarskap över denna verktygslåda för samhällets föränderlighet går att hitta i följande länk:
Vide förlag.

20.30 Monu värmer först upp scenen som en halvtimme senare överlåts till Anton Pettersson med medmusikanter.

Monu Singh är en indisk musiker, poddcastare och entreprenör. Han driver podden Earth Speak och företaget Save this place. Han har hittat till Växjö för att studera hållbar design och av en händelse hittat hela vägen till Deluxe för att spela för oss denna dag.

21.00 När Anton sen tar över med sina medmusikanter på scenen bjuder han på resultatet av det han beskriver som sin skapandeprocess. Han menar själv att processen inrymmer en mix av bearbetning, bejakande och budskap. Dessa toner om livets föränderlighet förmedlas genom melankoliska popmelodier med en ordentlig mängd ordvitserier.