Sonny2Sushi: Maxida Märak & Ikhana

Datum: Fre 19/04 2019
Kostnad: 195 Riksdaler

Dörrar 21.30. Separat konsert med Maxida Märak kl 22. Förköp 195 kr finns här. Med denna biljett får du också stanna på spelningen med Ikhana samt den avslutande dansen i gillestugan, så skynda och fynda innan plåtarna tar slut. Eftersläpp i dörr kostar 150 kr och ger tillgång till konserten med Ikhana 23.30 samt vardagsrummet efter kl 22. Till finrummet är det i vanlig ordning fri entré kvällen lång.

Klubbpremiär: Sonny2Sushi
Efter att bjudit oss galen och lycklig dans i ett par omgångar tar nu Sonny2Sushi steget från dj-duo till fullskalig klubb! Här är deras statement:

“Sonny och 2Sushi är två unga ladies från Växjö stad som älskar musik, att dansa, att kramas, att snurra runt i lila glitter, att ordna fest, och framför allt älskar vi tjejer, ladies, GIRLS!!!!!
Därför tar vi nu saken i egna händer och ordnar the PARTY OF A LIFETIME med unga kreativa brudar i fokus!
Denna långfredag fixar vi ihop den mest oförglömliga hiphop och RnB-kvällen med inte en, utan TVÅ av Sveriges coolaste brudar på scen, Maxida Märäk och Ikhana. Efter de fantastiska spelningarna blir det afterparty till 03 med MASSOR av dans till recordspins av SONNY2SUSHI.
Så ta med ditt hjärta fyllt av kärlek så möts vi på dansgolvet<3”

22: Maxida Märak
En av landets mest unika och tongivande artister börjar nu förbereda sig för albumdebuten som planeras ske tidigt hösten 2019. Men innan dess släpper hon singeln ”Hatar” den 22 mars samt EPn “Ärr” en dryg månad senare, så spelningen hos oss är inte bara turnépremiär utan i princip en releasefest!
Maxida räds inte att ta ställning i sina texter och inför höstens riksdagsval släppte hon låten ”Järnrör”, ett högst personligt inlägg i debatten.

Rent musikaliskt har Maxida utvecklats sedan hon sist framträdde i vår fullsatta gillestuga (med Michel Dida september 2016). Hennes explosiva hiphop, och elektroniska beats tar i de nya låtarna tydligare inspiration av pop & modern R&B.
“Musiken är mitt främsta språk, och det är nya tider nu. Jag är nog som allra lyckligast på scen, och det här materialet och turnén kommer precis i rätt tid. Let ́s do this Native style.”

23.30: Ikhana
Ikhana släppte sitt debutalbum Zebrelli år 2017, som är ett helt
egenproducerat album och visar, enligt Lisa själv, en helt ny sida av henne då många av låtarna går åt ett annat håll än det som tidigare släppts.
I år är Ikhana mer aktuell än någonsin, hon har redan hunnit släppa singeln ”flightmode” och EPn ”Townie” (lyssna genom spelaren nedan) där hon än en gång visar sin kunskap inom produktion och sångteknik.

Med sina melodier och trap-influerade takter suddar Ikhana ut gränserna mellan olika genrer och skapar sig istället en egen.
Efter flertalet nomineringar i ryggen, succéartade spelningar runt om i Sverige och samarbeten så finns det inte så mycket mer att säga än att 2019 helt klart kommer bli Ikhanas år.
Ikhana är något som ingen annan är.

Gillestugan 00-03: Dj Sonny2Sushi
Sonny2Sushis dj-set bjuder musik som framhäver era allra hetaste grooves and moves. Var med och dansa till en blandning av hiphop, RnB, tech house och allt annat funky däremellan!

Vardagsrummet 23-03: Kamilla Hissan
Kamilla gör dj-premiär uppe i vardagsrummet denna kväll, och musikaliskt utlovar hon ungefär exakt lika delar reggaeton & arenbi!