Maxida Märak

Datum: Fre 19/04
Kostnad: 195 Riksdaler

Dörrar 21.30, på scen kl 22. Separat konsert med entré 195 kr. Inom kort finns förköp här. Efter konserten blir det långfredagsklubb till 03!

Maxida Märak
En av landets mest unika och tongivande artister börjar nu förbereda sig för albumdebuten som planeras ske tidigt hösten 2019. Men innan dess släpper hon singeln ”Hatar” den 22 mars samt EPn “Ärr” en dryg månad senare, så spelningen hos oss är inte bara turnépremiär utan i princip en releasefest!
Maxida räds inte att ta ställning i sina texter och inför höstens riksdagsval släppte hon låten ”Järnrör”, ett högst personligt inlägg i debatten.

Rent musikaliskt har Maxida utvecklats sedan hon sist framträdde i vår fullsatta gillestuga (med Michel Dida september 2016). Hennes explosiva hiphop, och elektroniska beats tar i de nya låtarna tydligare inspiration av pop & modern R&B.
“Musiken är mitt främsta språk, och det är nya tider nu. Jag är nog som allra lyckligast på scen, och det här materialet och turnén kommer precis i rätt tid. Let ́s do this Native style.”

TURNÉDATUM:
19 april Växjö / Kafé de luxe
26 april Stockholm / Debaser
27 april Falun / Magasinet
3 maj Norrköping / Arbis
17 maj Göteborg / Pustervik
18 maj Lund / Mejeriet