Local Heroes no 14

Datum: Sön 21/04 2019
Kostnad: 100 Riksdaler

100 kr från kl 21 till båda våningarna. Öppet till 02. Min ålder 18 år.

Local Heroes ett ljuvligt samarbete mellan Kafé de luxe, Musikhuset & Studiefrämjandet.

Som traditionen bjuder blir det festival med en hel uppsjö akter av friskt blandat slag på tvenne scener denna kväll. Samtliga band som uppträder har stark lokal förankring i Växjö med omnejd – och inget av dem har tidigare framträtt på festivalen i fråga (vilket 98 andra band har gjort!).

Gillestugan 21: Speedheater

Vardagsrummet 21.30: Murre Eriksson
Miranda Murre Eriksson beskriver vardagssituationer och livets svårigheter med nerv och känsla. Texterna och melodierna till gitarr och munspel lämnar en skön känsla i kroppen.

Gillestugan 22: FRVR
FRVR är en dream-hop duo från de mörkaste delarna av Småland. Inspirerade av de djupa skogarna och kalla sjöarna berättar de historier om förorts-dystopia och livet som emotionella sengångare. På scen denna kväll består bandet av David Schagerström, Dante Enocson samt Håkan Persson som vi känner från klassiska lokala band som Kinetics, I don’t Speak French, Ikiryo och Playa del Ingles!

Vardagsrummet 22.30: Miir
Fröken Amir och baktaktspojken intar scen på ovanvåningen för att bjuda oss sin egenskrivna och själfulla reggae. Texterna som växlar mellan småländska och engelska har alltid ett innerligt budskap.

Gillestugan 23: Love Jansson
Under namnet Boogie Woogie Jansson har Växjöbördige Love många gånger bjudit upp till rock ‘n’ roll-fest vid vårt piano. Efter flytt till Lund har han nu skrivit ihop låtar av betydligt poppigare slag och dessutom samlat ett gäng musiker. Tillsammans intar de nu vår scen för en laddad konsert!

Vardagsrummet 23.30: Local Gangstaz
Några av stadens unga hiphoppare bjuder på lokalproducerade beats & rhymes! Kanske kommer mer info…

Gillestugan 00: Ström
Ja så heter dom, döpt efter det dära som finns i vägguttagen som ger oss förstärkt rockmusik. Det är exakt så Ström låter. Starkt, blixtrande och elektriskt. Bandet består av följande idel lokala halvlegendarer: Zdravko Zizmond, Tomas Salonen, Joel Carnstam, Johan Siljedahl och Calle Sjöqvist!

Vardagsrummet 00.30-02: Efterfesten
Höjdarfräsig dj spelar lokalproducerad musik av blandat slag!