Folkrock de luxe: Maja Johansson & Folks

Datum: Fre 17/05 2019
Kostnad: 100 Riksdaler

Gillestugan öppen till kl 01 med såväl standup som dubbla konserter. Entré till konserterna löses på plats för blott 100 kr.
Vardagsrummet har öppet till 02 med FRI ENTRÉ!

Maja Johansson 21.30
Maja Johansson! I november släppte Maja “EP2”. uppföljaren till hennes första EP: “EP1”. Likt förra gången är ”EP 2” sprungen ur ett samarbete med Måns Wikenmo och Tambourine Studios i Malmö. Genom en säregen blandning av indie, pop och progg har hon lyckats igen och kanske ännu bättre. Texterna på svenska dryper av längtan, svärta, kärlek, vemod och även de minst ting, så som löven på marken, ges färg och liv av Majas sköra men självklara performance.

Folks 22.30
Folks! Ett liveband av högsta kaliber. Göteborgsbandet Folks omnämner sig själva som ett “outlaw danceband” och musiken kan beskrivas ha en stadig fot i rock’n’rollen med en smak av country och blues.

Med egna ord säger de sig “skicka även lokalens mest uppstyrda besökare rakt in i livskrisens rike med en underskriven avskedsansökan till sitt meningslösa jobb och en dröm om att få dricka cider till tonerna av The Band och Barefoot Jerry från tidig förmiddag tills ögonen slocknar vid nattens infall och sedan börja om igen.”

Under vintern har de spelat in en fullängdare som är i full färd att mastras innan tryckeriet tar över arbetet, LP:n beräknas släppas efter sommaren. Enligt deras egen utsago kommer det att bli “den bästa jävla skivan som någonsin gjorts.” Här nedan kan man höra lite prov på vad man har att vänta sig av kvällen.

DJ Gillestugan: Marcus Knutsson
Marcus är musikalisk ledare på LNU med historia i ett antal band såsom klassiska Växjöakten Surrounded. Han var också drivande i klubben Howdy Bob som låg bakom den omtalade konsertkvällen med First aid Kit 2013, och flera andra arrangemang på Kafé de luxe. Denna kväll blandar han lätt psykedelisk indie med en del välspelad progg massor av musik som sprungit ur den amerikanska myllan – folkrock, altcountry etc.

Dj Vardagsrummet: Mimmi on the rocks feat. Carmilla-boys
Vår notoriska och engagerade stamgäst intar åter dj-bordet för att sätta sin egna speciella guldkant på denna afton. Med fokus på hårdare rock utlovar hon en galen och eklektisk blandning. Denna kväll har Mimmi sällskap vi dj-mixern, i form av Håkan & Felix från Gävlebandet Carmilla.

Välkomna!