Barnjazz kl 13: Malmars Makalösa

Datum: Lör 17/08 2019
Kostnad: 50 Riksdaler

Barnjazz med Malmars Makalösa kl 13. Passande för vuxna och för barn från 5 år. Längd ca 30 minuter. Pris: 50 kr för barn, 100 kr för familj. Förköp finnes här, eventuella kvarvarande biljetter säljes på plats i dörren.

Musik för barn och personer med barnasinne. Från sportgospel och reggaeschottis till påskcalypso och jazzmazurka. Lär känna ett av Sveriges mest mångsidiga band inom familjegenren!

Texterna doftar Povel Ramel och musiken sätter avtryck i sväng- och njut nerven hos lyssnare i alla åldrar. Malmars Makalösa blir aldrig långrandiga med sin lekfullhet, eftertänksamhet och sina smakfulla rim och melodier.

Senaste skivan ”Mitt i spenaten” nominerades till Manifestgalan 2018 i kategorin BARN.

Att gå på konsert med Malmars Makalösa är ett utmärkt familjenöje. Många är de fötter, stora som små, som dansat hem från konserten med ett knippe nya låtar i huvudet och ett varmt leende på läpparna.

”Här mitt i kremlornas krig, jag sopar undan soppar. Trots alla riskor jag tagit, med sorg jag ser min korg” (ur ”Skogens guld”)

Föreställningen ges i konsertform om ca 45 min. Mellansnacket kryddas med en rejäl dos improvisation där intryck från publiken fångas upp och inspirerar artisterna till att göra varje framförande unikt.

Konserten kombineras med en mycket uppskattad låtskrivar-workshop på ca 20 minuter, då de barn som vill får vara med och hitta på en sång tillsammans med bandet. Melodi, text och rörelser improviseras fram i stunden och blir till en helt ny låt som avslutningsvis framförs ihop med barnen inför resten av publiken.

På scen:
Sara Martinsson Arnér: sång & blås (text & musik)
Ida Malkolmsson: sång & blås (text & musik)