Jazz i Växjö: Elisabeth Melander JazzAppear

Datum: Fre 13/09 2019
Kostnad: 195 Riksdaler

Dörrar 18.30, på scen 19.

Vi på Kafé de luxe har i samarbete med Jazz i Växjö bjudit hit Jazzdrottningen från Boden, Elisabeth Melander.

Förköp HÄR
Ordinarie pris för kvällen 195kr, medlem 150kr och som ungdom under 26 den ringa summan av 100 Riksdaler.

Förband: Malen
Malen är kvartetten från S:t Sigfrids Folkhögskola som fått sitt namn efter Smålands stolta landskapsfisk! Beväpnade med sång, gitarr, bas och trummor spelar de jazzmusik från framförallt standardrepertoaren. Kvartetten utlovar intressanta arrangemang och personliga improvisationer, så kom i tid till kvällens musikaliska fest!

Elisabeth Melander
Den dans-och musikberikade uppväxten satte sin prägel på Elisabeth och gjorde henne till kreativ artist kryddad med klokhet och mycket känsla. I hennes scennärvaro finns en lätthet och livsglädje, ett allvar och stänk av sorgsenhet. Det griper tag och införlivar och gör publiken delaktig i varje ton. Själv säger hon att: “Glädjen och lusten att skapa och konstnärligt uttrycka mig har alltid funnits och mitt intresse för musiken, dansen, teatern och konsten har format och berikat mitt liv på ett fantastiskt sätt”. 2018 släppte hon albumet Reflecton Of A Voice, vilket också är temat på JazzAppear konsertprojekt.

Bäst är det om hon själv får uttrycka sina tankar kring detta tema:
Rösten är mitt instrument och som sångare har jag alltid varit öppen för att ge mig på olika genrer och stilar. I JazzAppear utmanar jag mig själv på olika sätt som återspeglar min sång och mitt personliga uttryck, därför föll titeln naturligt också för våra konserters tema … Reflections Of A Voice … som också är titeln på mitt senaste album.

Här kan ni genom hörselgångarna ta del av vad Elisabeth vill förmedla:

Jazzjam
I mån av tid och lust bjuder kvällens ensembler gemensamma improviserade extranummer, innan kvällen övergår i Tillbaka till 00-talet

Välkomna!