Festival: Tyrolen Pop-Non-Stop

Datum: Lör 03/08
Kostnad: 395 Riksdaler

Tillsammans med våra bröder och systrar på underbara folkparken Tyrolen i Blädinge har vi glädjen att presentera sommarens stora satsning!
När Emmabodafestivalen på 00-talet helt bytte koncept från och blev en festival för elektronisk dansmusik uppstod ett stort hål i den småländska popsjälen. Pop-Non-Stop är här med målet att täppa igen detta, och hela oss alla. Medicinen heter indiepop, mat, dryck, miljö och galej i absolut toppklass!

Biljetter till härligheten finns precis här. 100 kr finns att spara om du tillsammans med din biljett köper till förfest samtidigt.

19.30: SLOWGOLD
Amanda Werne kan konsten att få sitt sirliga gitarrspel och sammetslena röst att krypa under huden på sina lyssnare. Ståpälsgaranti!

21: JENS LEKMAN
Äntligen kommer Jens tillbaks till Värend, högaktuell med nytt album tillsammans med Annika Norlin! Vi minns knappast när denne klassiska Göteborgs-pop-man senast var i bydgen. Liten sättning men stort ljud är vad vi har att vänta.

22.30: PALE HONEY
Nelly Daltrey och Tuva Lodmark kommer med sitt kritikerrosade band för att frälsa Småland med sin släpiga och medryckande musik!

00: FAMILJEN
Ett av Hässleholms bästa elektro-indie-band kommer till oss, med spelningar på Perrong 23 i bagaget! Vi behöver knappast säga mer.

DJs
Mellan banden bjuder celebra och/eller virtuosa djs sköna toner från ett bås utöver det vanliga. Bl.a:

18: Henning Fürst & Maria Garmer
Henning var halva TTA (The Tough Alliance) – nollnolltalets indieprovokatörer nummer 1. Numera målar han på sin stuga på landet, någonstans i Småland.
Maria lämnade stadslivet för att leva i samma stuga efter många år som popklubbsarrangör & dj i Göteborg, bl.a på Uppåt Framåt. Gemensamt har Henning & Maria barn, hästar och just denna kväll ett dj-set bestående av Pop-Non-Stop!

20.30: Håkan Waxegårds Wax
Håkan Waxegård är mannen som ligger bakom Hultsfredsfestivalen (RIP) och en lång rad andra stora musikaliska projekt. Denna kväll tar han plats vid mixern för att bjuda oss en musikalisk flash-back till åren då vi vandrade mellan Pampas- & Hawaiiscenen med en älgrulle i varje nypa!

22: Glada Örat Soundsystem
Minst två av arrangörerna bakom den smått legendariska festivalen Psykjunta (RIP nr 2) utlovar sinnesvidgande musik från vinylskivor. Förutom att det bjuds psykedeliskt är nischen förstås…pop!

01: Neon Nox
Kvällens lokala akt är nog mer global än alla övriga, såväl ljud- som publikmässigt. Neon Nox är Växjö-synthwave-producenten som förflyttar oss till 80-talets underbara film-, TV- och spelvärld. Musikens eklektiska grooves och avspända drömska retrovågor har den fantastiska egenskapen att den passar lika bra för barchill som tokdans. Välj din preferens och färdas till en coolare tid med Neon Nox!

KOLLEKTIV-FÄRDAS
Förbeställ en plats i gemenskap med likasinnade och lämna bilen/elskotern hemma! Upphämtning & avlämning vid World Trade Center, Växjö. 17.30 Växjö-Tyrolen, 02.15 Tyrolen-Växjö.
Ring 0472-19100 eller maila info@taxikurirvxo.se. 100kr/pers/resa

Genom ett enkelt klick i spelaren nedan kan du lyssna in tophits från kvällens alla akter:

Emmaboda Bryggeri är festens självklara leverantör av hantverksöl med indietänk, och kommer till oss med utvalda skummande specialbrygder, bl. a. festivalens egna Pils-Non-Stop!

Den som inte nöjer sig med en popkväll löser förstås paketbiljett och värmer upp på Kafé de luxes Förfest med Swedish Tiger Sound + Elina Ryd på fredagen.

Det finns endast ett skäl till giltig frånvaro, och det är reggaekvällen hemma på Kafé de luxe med Daniel Lemma på scen.