Pop-Non-Stop-förfesten: Swedish Tiger Sound + Elina Ryd

Datum: Fre 02/08
Kostnad: 100 Riksdaler

Inför lördagens stora musikfest Tyrolen Pop-Non-Stop bjuder vi in till en officiell förfest på Kafé de luxe!

100 kr från kl 23, innan dess är det alldeles härligt gratis! Förfestare som ges stämpel i trädgård får entré till gillestugan först efter konserterna, dvs ca 00.30.

22.30: Elina Ryd
Med albumet ”Den luft” fortsätter Elina Ryd mejsla ut sin alldeles egna plats inom svensk musik. De åtta spåren på svenska (och ett på engelska) är inlindade i en melankolisk vardagskontext, men som vid närmare lyssning vecklar ut sig till en oändlig rymd av färgstarka betraktelser. Upplev detta genom ett enkelt klick i spelaren nedan:

”Framförallt gör hon ett väldigt fint hantverk med en kompass som styr rakt in i känslobanorna samtidigt som lyssnarens egna associationer fritt tillåts spritta iväg”. (VF)

Med sig denna kväll har hon ett fantastiskt band bl.a. med Matti Ollikainen (Franska Trion) vid pianot!

23.30: Swedish Tiger Sound
Patrik Arve är nog mest känd för att vara en av veganismens mest högljudda förespråkare, eller för sina megaskills på discgolfbanan. Förutom det känner säkert många igen honom som en av grundarna av- och frontman i Teddybears, eller som vis polis i barn- och familjeunderhållarna Bröderna Lindgren. Kanske som sångare i punkbandet Nya Krösus, eller från TV. Oavsett vad så har Patrik Arve förtjänat sin plats i rampljuset, men han stannar ändå inte vid dessa projekt: Swedish Tiger Sound är Arves soloband, som med fötterna fast förankrade i Ängbybadet Bromma, kryddar beats från den amerikanska södern, riddims från gatorna i Kingston och gäster från Stockholms alla förorter. Resultatet låter som inget annat du hört förut!

22-01: Dj Katja & Daniel
Stadens eviga pop-duo tar plats vid mixern för att värma upp med indiepop, idel indiepop. Tyngdpunkten ligger på de tre senaste decenniernas organiska svenska, amerikanska och brittiska popscen.

01-03: Dj-Set Swedish Tiger
Patrik Arve & hans band tar plats vid mixern för att vi ingen ska kunna gå från dansgolvet utan lökringar och träningsvärk! Räkna med att indie-popen blandas upp med vitt skilda tongångar.

Bar-dj: David & Sahlin
Även vid mixern på ovanvåningen väntas finfrämmat denna kväll. Sahlin är bokarn och popmusikern som lämnade musikindustri och storstadsliv för lugnet i lilla Nybro. Hos oss möter han sin musikaliske livskamrat David för att bjuda oss rock, pop, skrammel och annan glädje i musikalisk form!