Fiesta Chilena: Evelyn Cornejo (CL) + Manolo Pez (CL)

Datum: Fre 30/08
Kostnad: 150 Riksdaler

I samarbete med Folkuniversitet kan vi presentera två fantastiska chilenska musiker på en av få Sverigespelningar under pågående Europaturné! Dörrarna öppnar kl 19 och entrén betalas på plats.

20: Manolo Pez

Manolo Pez är en musiker som kommer från La Serena, Chile. Han blandar latinamerikansk folkmusik med influenser av argentinsk rock och genren ”Nueva Cancion Chilena”. Hans texter fylls av det han har levt igenom och tankar kring samhället. Manolo skildrar sina upplevelser när han har turnerat runt som musiker med en kritisk syn på livet.
Manolo Pez på Soundcloud.

21: Evelyn Cornejo

Evelyn Cornejo är en av de kvinnliga rösterna i den nya generationen av Chilenska soloartister och år 2018 kröntes hon som bästa Cantautora i den fjärde upplagan av Pressen Awards. Ursprungligen från Maule-regionen började hon sin karriär redan i skolan och hennes främsta inspirationer var Los Prisioneros rock och punk av Fiskales Ad-Hok. Intensiteten och känslan i hennes Latinamerikanska musik med snygga popmelodier gör Evelyn Cornejos musik till en unik musikalisk resa.
Mer information (på spanska) om Evelyn Cornejo finns på musicapopular.

Konst i gillestugan: Belgica Castro Fuentes
Exklusivt för denna kväll visar den svensk-chilenska konstnären Belgica Castro Fuentes upp ett antal av sina verk i vår källare.

Festen i källaren fortsätter med Dj Claudito natten lång, läs mer om detta “här”:

Bien Venido, todo el mundo!