Växjö Country Roots kick-off: Laura Cortese & The Dance Cards

Datum: Fre 08/11 2019
Kostnad: 0 Riksdaler

Vi vet att det är kan kännas långt kvar till april och Växjö Country Roots Festival men under november släpps artisterna och biljetterna. Och gänget bakom festivalen kör Kick-off hos oss på de luxe. Kvällen till ära huseras vi av amerikanska gäster som intar källarens scen.

Dj Mats
Växjö Country Roots Festivals egna Mats Sturesson bjuder välvald musik från mixern från öppning fram till jam och fyller även pauserna med klang. Folk, roots, americana från 50-tal fram till dagens datum.

Dörrar: 19.30, FRI ENTRÉ.
20 jam session för de spelsugna
21 Kliver bandet upp på scenen för det första av 2 set

Laura Cortese & The Dance Cards! Med modern Americana doppad i pop, med strängar, stråkar och stämsång kommer gruppen Laura Cortese & The Dance Cards att lämna efter sig ett pärlband av leenden hos publiken.

Gruppen tar sig an den amerikanska folkmusiken, håller den till sina hjärtan och utforskar den tillsammans med old-time, bluegrass, country och keltisk musik. De bjuder på snabba danslåtar men också hjärtskärande ballader. Kvartetten har turnerat flitigt, och framträtt på festivalscener, i vardagsrum, på marknader och i konsertsalar både i USA och i Europa.

Laura är en av dagens unga stjärnor inom den amerikanska folkmusiken. Med sitt fullfjädrade fiolspel, sin varma, karaktäristiska röst och genom sina egna låtar har hon av recensenter kallats för ”en fioldränkt americana-juvel”. Alla gruppens musiker har gedigna musikaliska bakgrunder och spelar förutom folkmusik även jazz, klassiskt och indiepop.

Som ledord för sin musik har Laura Cortese & The Dance Cards valt djärvt och elegant. De vill stå stadigt och känna sina rötter men aldrig stänga ute kreativiteten och uppfinnarlusten.

Med Laura Cortese, Jenna Moynihan, Valerie Thompson och Jeni Magana.

Efter konserten, ca kl 23 stänger vi gillestugan, men festen fortgår ända till kl 02 en våning upp med ungerska dj-kollektivet Far from Fidesz.

Välkomna!