Kulturnatt de luxe 2020

Datum: Lör 25/01
Kostnad: 100 Riksdaler

Kulturnatt de luxe med ett lika gediget som festligt program dagen/natten till ära.

Fri entré under dagtid (bortsett från barndisko), från kl 22 kostar kalaset 100 kr.

14-15: Barndisko
Vi bjuder in till dans i källaren, mitt på ljusa dagen! Fräsiga diskjockeys spelar snälla svängiga bitar av vilt blandat slag och blinkar med diskolamporna för glatta livet. 20 kr inkl popcorn och saft. För barn i alla åldrar från 0 till 99 år! Vi har inte plats för panelhönor, så vuxna ombedes häcka en trappa upp alternativt ge sig hän i dansen. Av säkerhetsskäl måste barnvagnar lämnas utanför.

17: Bullet Bar: Alos hårdrocksquiz INSTÄLLT PGA SJUKDOM!
Ola Karlsson a.k.a Alo är dj, musiker, skribent men kanske allra mest Växjös Quizmaster. Efter succéquiz på Harrys på norra järnvägsgatan (RIP) i flera år gör Alo comeback med ett musikquiz på det passande ämnet hårdrock! Kommer du utan lag hittar vi ditt dream team på plats!

19: The school book depository
The School Book Depository är namnet på det imaginära läromedelsupplägg där låtskrivaren Fredrik Solfors släpper sina egna inspelningar. Fredrik Solfors började sin bana i Växjö som trummis men har till största delen verkat som låtskrivare, sångare och gitarrist i band som Wagon, Low Season Combo och Kinetics. Solfors rör sig från psykedelisk, retrodoftande hip hop via svettig, slamrig garage-pop till vacker och storslagen pop, dock alltid med starka melodier som bärande element, uppbackat av en detaljerad och smakfull produktion.

20.30: Lätta fötter Blåa knän
Nya svensk-finska lofi-pop-trion Lätta fötter Blåa knän säger själva att de måste ses live och turligt nog för dig så är dem på besök under självaste kulturnatten. Med sitt bländande debutalbum “Tala allvar” som släpptes tidigare i år är fullt av 90-tals MTV-nostalgi och med två känslosamma sångerskor säkrar bandet att ingen går oberörd från deras spelningar.

22: Broder Henrik Rapp
Broder Henrik Rapp är en 27-årig artist från Dalarna men som bosatt sig i Stockholm. Han albumdebuterade i fjol med kritikerrosade “Är vi underhållna nu?”. Nu är Broder Henrik Rapp tillbaka med sitt andra album som släpptes den 10 oktober och redan är hyllat till skyarna.
I sina texter skildrar han samhället med ironi, humor och ilska. I bagaget under året har han spelningar på Peace & Love, Putte i Parken, Way Out West och Luleå Hamnfestival och nu är han redo för att inta scenen på Kafé de luxe.

23.30: Playa del Ingles
Nattens avslutande live-höjdpunkt beskriver sig själva såhär: “Playa del Ingles skändar kulturnatten. Bandet vars lyrik sägs vara den indirekta orsaken till brexit. Bandet som är lika många delar John Elfström som Antonio Banderas. Playa del Ingles bjuder på; hud, plast, dans, fisk, ångest och litet naket. Håll i hatten! Tack & förlåt.”

Källaren 00-03: Dj Ivona – balkan electro queen
Ivona fyllde tidigt 10-tal vår källare som lysande sångerska i popbandet “The Watts”. Nu kommer hon tillbaks som dj för att få oss att dansa ut finalen av en massiv kulturnatt! Hon blandar ny elektronisk klubbmusik från 80- till 00-tal, och får hon feeling toppar hon med någon danshit från rötterna i Balkan!

Bar de luxe: Pampas & Funkie
När dj Pampas står vid mixern kan vad som helst hända! Låtvalet varieras från udda världsmusik till nutida hits, med alltid med samma leeende. Om platsen vid mixern plötsligt är tom beror det inte på att Pampas har gått hem utan för att han jazzar järnet på dansgolvet! Denna kväll är Pampas förstärkt av Dj Funkie för, så risken för pinsam tystnad mellan låtarna är minimal.