Kulturnatt de luxe 2020

Datum: Lör 25/01 2020
Kostnad: 100 Riksdaler

Kulturnatt de luxe med ett lika gediget som festligt program dagen/natten till ära.

Fri entré under dagtid (bortsett från barndisko), från kl 22 kostar kalaset 100 kr.
21-årsgräns från kl. 23 alt. stammiskort om man är 18 men inte 21.

14-15: Barndisko
Vi bjuder in till dans i källaren, mitt på ljusa dagen! Fräsiga diskjockeys spelar snälla svängiga bitar av vilt blandat slag och blinkar med diskolamporna för glatta livet. 20 kr inkl popcorn och lemonad. För barn i alla åldrar från 0 till 99 år! Vi har inte plats för panelhönor, så vuxna ombedes häcka en trappa upp alternativt ge sig hän i dansen. Av säkerhetsskäl måste barnvagnar lämnas utanför.

19 The school book depository
The School Book Depository är namnet på det imaginära läromedelsupplägg där låtskrivaren Fredrik Solfors släpper sina egna inspelningar. Fredrik Solfors började sin bana i Växjö som trummis men har till största delen verkat som låtskrivare, sångare och gitarrist i band som Wagon, Low Season Combo och Kinetics. Solfors rör sig från psykedelisk, retrodoftande hip hop via svettig, slamrig garage-pop till vacker och storslagen pop, dock alltid med starka melodier som bärande element, uppbackat av en detaljerad och smakfull produktion.

20.30 Lätta fötter Blåa knän
Nya svensk-finska lofi-pop-trion Lätta fötter Blåa knän säger själva att de måste ses live och turligt nog för dig så är dem på besök under självaste kulturnatten. Med sitt bländande debutalbum “Tala allvar” som släpptes tidigare i år är fullt av 90-tals MTV-nostalgi och med två känslosamma sångerskor säkrar bandet att ingen går oberörd från deras spelningar.

22 Broder Henrik Rapp
Broder Henrik Rapp är en 27-årig artist från Dalarna men som bosatt sig i Stockholm. Han albumdebuterade i fjol med kritikerrosade “Är vi underhållna nu?”. Nu är Broder Henrik Rapp tillbaka med sitt andra album som släpptes den 10 oktober och redan är hyllat till skyarna.
I sina texter skildrar han samhället med ironi, humor och ilska. I bagaget under året har han spelningar på Peace & Love, Putte i Parken, Way Out West och Luleå Hamnfestival och nu är han redo för att inta scenen på Kafé de luxe.

23
Nattens avslutande höjdpunkt kommer i hemlighetsfull förpackning och avslöjas när dagen närmar sig…

00-03: Klubb Kulturnatt
Gillestugan: Selector Hector
Vår egen bokare avrundar en lång arbetsdag genom att bjuda upp till dans i sin källare bestående av likaledes udda som dansanta tongångar från världens 17 hörn. Önskningar om låtar alla hört förut undanbedes vänligen men bestämt. Under kvällen väntas också hemliga gäster ansluta vid mixern!

Fler akter för dagen, kvällen, natten kan och kommer att tillkomma!

Välkomna!