Kulturnatt i villan

Datum: Lör 25/01
Kostnad: 0 Riksdaler

Kulturnatt och vi fyller vår älskade villa med liv och (passande nog) kultur!

Ovan kl 12-01: Down the rabbit hole
Konstvandring på loftet! Nyskapande Växjökonstnärer visar ut utvalda verk på Villa de luxe i en konceptuell miljö. Ljud möter form och bild på vår ovanvåning. Dessutom Servering av konstblandade drycker (drinkbiljetter skaffas på bottenplan). Medverkande konstnärer är:
Eleonora Zomegnan
Rebecka Franzén
Romina Zomegnan
Hampus Forss
Tamim Sibai
Amanda Muul
Malou Larsson
Linnea Tunroth
Sanna Annerstedt

Nere kl 12-15: Jazzlunch med Timeframe (DK/S)
Dansk-svenska sextetten Timeframe spelar och tolkar musik från jazzhistoriens olika epoker, från 20-talet hela vägen till nutidens jazzmusik. Med stor respekt för jazztraditionen bjuder de med lyssnaren på en resa genom jazzhistoriens alla epoker, från tidig marschmusik, swing och bebop till modern jazz och fusion. Erbjudande på lunch.

Ovan kl 13 & 16: Sigges Hörne (DK)
Med influenser av psych-jazz, latin, bossa nova & drone skapar enmansbandet Sigges Hörne det perfekta soundtracket till ovanvåningens konstupplevelse. En ljudmatta av av gitarr, loop & effekter som är lika märklig som behaglig!

Nere kl 15: Bessman
Med avstamp i den lokala folkliga sångtraditionen, och med förkärlek för berättande visor, utforskar Bessman rösternas uttrycksmöjligheter. Ett arrangemang är aldrig färdigt; en visa förändras varje ny gång den sjungs. Röster i stämsång som ibland ackompanjeras av en harpa. På scenen ikväll: Marie Länne Persson, Lisa Stormlod och Astrid Selling.
Konserten är ett samarrangemang med Valshuset

Nere kl 22-01: Vinylbaren: Wannadies vs. TPD
Vid grammofonerna denna kväll bjuds ett möte mellan de båda musikerna Fredrik Schönfeldt & Rickard Johansson. På det glada 1990-talet spelade de båda gentlemännen i Skellefteås båda stora popband Wannadies, respektive This Perfect Day. När de så här 20 år senare möts vid vår mixer bjuder de indie, indie och åter indie!

Ovan kl 23: Jazzhygge – jamsession
Alla välkomnas delta när två danska mästare i grenen bjuder in till jamsession utan gränser och genrer! Det hela händer i salongen på andra våningen och fortsätter så länge vi orkar (senast till 01)!

Fri entré. Reservation för fullsatt. Varmast välkomna!