Jazz i Växjö: We Float +Frukostklubben + Kakadua sextett

Datum: Ons 29/01
Kostnad: 195 Riksdaler

Dörr kl. 18.30, på scen kl 19.

Entré: Ordinarie 195 kr, ungdom/studerande 100 kr, FJiV/Dakapo/Sensus 150 kr. Förköp finns här.

19 Förband: Kakadua sextett
Kakadua sextett är en maffig jazzgrupp bestående av elever från Sankt Sigfrids folkhögskola som spelar jazzmusik från blandad repertoar. Med sina erfarenheter inom genren skall de bjuda på intressanta arrangemang och personliga improvisationer.

Stina Blidstam – Sång
Albin Andersson – Trumpet
Hanna Åsedal – Piano
Joel Möller – Gitarr
Jakob Evert – Bas
Oscar Johansson – Trummor

20 We Float
Hösten 2018 blev Malmögruppen We Float tilldelad Sveriges Radio P2:s Jazzkatten för årets grupp och de gav också ut sitt andra album What’s Really Real.

Musiken kan beskrivas som drömsk, pulserande och melodiös pop blandat med jazz, improvisation och konstmusik. En resa mellan akustiskt och elektroniskt, mellan hopp och förtvivlan.

“Hela bygget och de vackra, utsirade melodierna vilar i famnen på klangerna och de högtidliga romantiska stämningarna. Men något murrigt mischmasch handlar det inte om, det som händer har arbetats fram med precision och ett öra för detaljer.” – Alexander Agrell, Sydsvenskan

We Float är:
Anne Marte Eggen – bas och komposition
Linda Bergström – sång och synth
Fanny Gunnarsson – rhodes/piano och synth
Filip Bensefelt – trummor
Samuel Hällkvist – gitarr

21 Frukostklubben
Frukostklubben är en sextett från Oskarshamns folkhögskola som just dragit igång sin turné runt riket. De spelar mycket jazzstandards men utlovar också en del mer funkiga grejor och fusion.

22 Jam session
Eftersom scenen är riggad och huset fullt av fantastiska musiker vore det galenskap att inte bjuda in till jam session. I jammets natur ligger att det bygger på fri vilja och lust, så vi kan förstås inte lova att det kommer att ske, utan bara hoppas. Ta med ditt bästa instrument och ge dej in! Senast kl 02 måste musiken tystna.

Efterkalas med DJ Heavenly Hampus
Våg egna nöjesmaestro och kulturattaché som numera förgyller tillvaron på Palladium gästar oss på den lilla parallellgatan där Kafé de luxe är belägrat. I afton har han utlovat en mix av världens jazz, allt från Brötzmann till Baker, frijazz, blåtoner, missljud och skönlir.

Välkomna på en jazzkväll utöver det vanliga!