Inställt: Lunchföredrag

Datum: Ons 20/05
Kostnad: 125 Riksdaler

Tyvärr är eventet inställt p.g.a medverkande i riskgrupp. Biljettköpare får pengarna tillbaks per automatik. Vi hoppas på och ser fram emot en levande och aktiv höst med Talare som gör skillnad & Kreativa Växjö.


...................................

11.30: Dörrar. Välkommen!

12.15: Föredrag om ca 30 min
Lunchföredrag inkl. lunch kostar blott 125:- vid förköp senast dagen innan (150:- på plats). Förköpet görs precis här.

FÖREDRAG: SOPHIE RÅLIN
“Konsten att hitta guldkornen i stället för sandkornen – se det positiva i det som känns tungt”

Genom att förändra invanda tankemönster kan vi själva påverka hur vi mår. Om vi tänker positiva och accepterande tankar direkt på morgonen blir vår dag förhoppningsvis lite gladare och troligtvis får vi också lättare att möta de motgångar och prövningar som vi utsätts för. Trots många tuffa utmaningar, svårigheter och sorger i livet går det att hitta guldkornen i stället för sandkornen.

“The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem” /Jack Sparrow

Sophie Rålin är lärare, cirkelledare, inspiratör som lever med kroniska sjukdomar, Adhd och en hel del i bagaget. Trots motgångar och gruskorn i livet försöker Sophie hitta guldkorn och möjligheter i det som är tufft och svårt. Det finns alltid ljusglimtar i livet är Sophies övertygelse.

IDÉPRESENTATION
Mellan ca 12.45 och 13.00 kommer det i samband med varje föredrag att finnas möjlighet för den som vill att kort presentera och diskutera en idé inom ramen för Kreativa Växjö, något som kan göra staden lite roligare eller mer kreativ/hållbar. Kanske får hen gehör i publiken så att idén blir verklighet!

Efter föredrag och idéprensentation välkomnas alla att stanna för kreativa samtal, diskussioner eller bara vanlig hederlig gemenskap över en kopp nymalt kaffe.

HOFFICE-PAKETET
Köp till vårt Hoffice-paket för 100 kr extra: Tillgång till kontorsplats på Kafé de luxe kl 9-17, inkl frukostmacka, kaffe/the hela dagen, juice, wifi, eftermiddagsfika. Görs samtidigt som köp av biljett till lunch och föredrag.

De väldigt populära lunchföredragen får utrymme att även under våren vidga vårat medvetande. Kreativa Växjö handlar om ett samarbete mellan Kafé de luxe, Mer än Mat (MäM) och föreningen Talare som gör skillnad (TSGS)! Vi ser tillsammans ett behov av nätverkande utanför näringslivets expansions- och omsättningsfokuserade möten. En arena för alla som tror på att Växjö kan och vill gå sin egen väg där kultur, miljötänk, integration och den fria tanken utgör hållbarhet. Såväl arbetsbefriade som direktörer välkomnas!