Bokrelease 18-20: Hör min röst

Datum: Lör 18/01
Kostnad: 0 Riksdaler

Välkomna på releasefest för det litterära verket: “Hör min röst”! Entrén är fri och Ensamkommandes Förbund sponsrar med läckra tilltugg och Fentimans & Arboga bjuder svalkande drycker!

Boken som i samband med denna kväll släpps i bokhandeln behandlar Ahmads Rahimis historia, skriven i samarbete med Terese Hansen. Hon startade som hans lärare, blev hans vän och senare hans storasyster.

“Kvällens planering är inte helt klar än, men det är tänkt att bli lite mingel, musik, Ahmad ska tala lite och så nån trevlig tävling, vilket ni inte vill missa!”

Ahmad Rahimi
Ahmad Rahimi var en av alla de ensamkommande ungdomar som tog sig till Sverige under flyktingkrisen 2015 och som skulle hamna mitt i ett politiskt spel, där allt hårdare asyllagar och åtstramningar skulle drabba de som redan var mest utsatta. Men Ahmad var inte tyst. Under sina tre första år i Sverige skulle han, ensam i ett nytt land med ett nytt språk, komma att kämpa både på ett personligt plan och samtidigt ta sig in i politiken och ut på barrikaderna.
Ahmad Rahimi har gått främst i demonstrationstågen. Han har hållit tal framför hundra- och tusentals personer och han har fått ta emot både hot och hat från både rasister och landsmän. Många är även de gånger då han blundat för sitt eget mående för att hjälpa andra.
För sin kamp för ensamkommande och mänskliga rättigheter belönades Ahmad Rahimi med Raoul Wallenberg Academys pris Ungt Kurage år 2017 och han var också en av de som startade upp den omtalade sittstrejken i Stockholm.

Välkomna på en trevlig kväll för en VIKTIG sak!

Den som önskar välkomnas förstås att stanna kvar på Kafé de luxe för fortsatt lördagsstämning och dans.