Bullet Bar: Abramis Brama + Ström▀

Datum: Fre 07/02
Kostnad: 150 Riksdaler

Dörrar 21, +18 år. 150 kr, förköp finns här

Våra favoriter, och ett av landets mest klassiska hårdrocksband kommer tillbaks efter en alldeles för lång spelpaus i Växjö! Som om inte det vore nog inleder våra lokala hjältar i Ström på scen!

22: Ström
Ja så heter dom, döpt efter det dära som finns i vägguttagen som ger oss förstärkt rockmusik. Det är exakt så Ström låter. Starkt, blixtrande och elektriskt. Bandet består av följande idel lokala halvlegendarer: Zdravko Zizmond, Tomas Salonen, Joel Carnstam, Johan Siljedahl och Calle Sjöqvist. Om Brian Johnson hade småländska som hemspråk är det precis såhär AC/DC skulle låta!

23: Abramis Brama
Tung rock på svenska med detta klassiska band som firar 20-årsjubileum sedan debutalbumet ”Dansa tokjävelns vals” släpptes. Sedan dess har Abramis Brama grävt sin egen fåra i den svenska rockmyllan, opåverkade av trender som kommit och gått. Firandet startades under hösten med en serie återutgivningar av bandets tidigare album där ett per månad gavs ut på det ädla materialet vinyl. Fyll upp swishen för dessa album kommer att finnas att inhandla på plats denna kväll (med reservation för slutförsäljning)!

Abramis Bramas musik är sprungen ur det sena 60-talets band och artister som November och Pugh Rogefeldt, och självklart också de stora klassiska riffmästarna Black Sabbath, Led Zeppelin, Mountain och Cream, men också psykedelia och folkmusik. Så här skrev Close Up Magazine om sista plattan “Tusen År”:

”På scenen är Abramis Brama en urkraft av organisk rockmusik. Det är där de gör sig bäst, men på bandets första skiva på fyra år har man plöjt ner urkraften, drivet och svetten i plattans samtliga åtta spår.”

Lyssna på den precis här:

Välkomna!

Foto: Niklas Gustavsson – Fler bilder kan ses på Rockfoto.nu