Blues de luxe: Marino Valle Band

Datum: Fre 14/02
Kostnad: 175 Riksdaler

Dörr 20.30, på scen 21, två set. Entré 175 kr, och förköp finns här.

MARINO VALLE har under snart 30 år sjungit Rhythm & Blues och Soul med bland andra Big Band Splash, Gugge Hedrenius Big Blues Band och The Soulmates.
Marino ackompanjeras av rutinerade musiker som spelat med bland andra Peps Persson, Sven Zetterberg Blues Band, Gumbo och Franska Trion. Bandet består av Marino Valle sång och munspel, Mikael Fahleryd bas, Matti Ollikainen piano och Henrik ”Pilen” Pilquist gitarr, Magnus Hjorth på trummor och Arvid Hill på keyboard.
Originallåtar varvas med svängig soul, rhythm & blues och smäktande ballader. Om så låtarna handlar om brustna hjärtan, trubbel eller den stora kärleken framförs de med känsla, genuinitet och dynamik. Musiken är förankrad i amerikansk soul och Rhythm & Blues men det bjuds även på en del rock och jamaikanska influenser.
Under 2018 vann bandet Swedish Blues Challenge och fick den stora äran att representera Sverige i European Blues Challenge 2019 som ägde rum på Azorerna. Klicka nedan för att värma upp öron och hjärta med senaste självbetitlade skivan:

Såhär skrev David Färdigh om Marino Walles konsert här 2018:
”Det blev en svettig och ösig konsert där Marino fick visa för sin nya hemstad vilken gudabenådad sångare han är.”