Dylan Earl (USA) & Joe Nolan (CAN)

Datum: Tis 18/02
Kostnad: 195 Riksdaler

Joe Nolan återvänder för en lång Skandinavien-turné, denna gång som co-headliner tillsammans med Dylan Earl!

Obs. Ändrad spelordning. Nu gäller tider enligt nedan.

Dörrar 19.30
På scen 20
Förköp finns här

19.30-00: DJ MÄSTAREN
Mästaren (av sin mormor kallad Jens Holmberg) var den som initierade kontakten mellan Kafé de luxe och “Rootsy”http://rootsymusic.se/ som bokar kvällens artister, liksom många andra bra akter inom americana-genrerna. Som tack för hjälpen får han slita vid våra grammofoner under kvällen! Mästaren spelar country, blues och närbesläktat. Främst med amerikanskt idom, men det kan även smyga sig in dito på svenska.

20: JOE NOLAN (CAN)
Fjolårets comeback-album “Cry Baby” och vårens långa Europa-turné som support till Cordovas berättade att Joe Nolan är tillbaka och det med besked. I februari 2020 återvänder Joe Nolan för en lång Skandinavien-turné, denna gång som solospelande co-headliner tillsammans med Dylan Earl.

Med sig har han förutom sina tre studioalbum även nya “The Rootsy House Sessions”, ett knippe sånger inspelade på lediga stunder under senaste turnén. De sju låtarna släpps i november 2019 på alla digitala plattformar och på 10” vinyl (begränsad upplaga). Ett kommande samlarobjekt! Och i anslutning till turnén släpps även nya albumet “Drifter”.

21: DYLAN EARL (USA)
Dylan Earl! När East Nashville och Austin gentrifieras i rasande takt och blir för dyrt och för trångt att bo där för musiker, får man helt enkelt börja leta på annat håll. I Ozark-bergen i Arkansas finns en vital musikscen och i spetsen för den hittar man Dylan Earl, som nyligen gav ut sitt andra album i Europa genom Rootsy Music – “Squirrel in the Garden”.

På skivan får vi tio nya låtar, alla utom en skrivna av Dylan Earl. Och om man vill kalla det country eller americana är väl en smaksak och upp till var och en att bedöma, men att det handlar om genuin amerikansk musik är bortom allt tvivel. Dylan inspireras av allt från traditionell country och sydstatsrock till hårdrock och under sina ändlösa turnéer i Mellanvästern möter han sin publik på honkytonks och barer. Ikväll tar han en ordentlig avstickare till de småländska skogarna!

Välkomna!