Inställt: Linnéparken: The Ark reunion tour

Datum: Fre 28/08 2020
Kostnad: 600 Riksdaler

Inte hann vi ens släppa biljetterna innan den otäcka fru Corona dök upp och ödelade våra planer. Inställt på obestämd tid. Förhoppningsvis får vi en ny chans kommande år, men hur det blir med den saken vet inte ens gudarna. Snyft!
———————————————————————————————————-

Tillsammans med allas våra Arkar bjuder vi upp till årets livekväll nummer ett i vår vackra Linnépark! Hen ur huse! The Ark står på scen, men kommer också ha celebra gäster med sig (info kommer!).

När ett av tjugohundratalets största svenska band återuppstår för en sommarturné är det kanske ingen överraskning att det blir biljetthysteri. Uppsala sålde snabbt slut och har bytt spelplats från Parksnäckan till Botaniska Trädgården. Köpta biljetter gäller och fler biljetter finns nu att köpa. Även i Fårö och Halmstad har biljetterna sålt slut, och i flera andra städer finns endast ett fåtal kvar.

Har man en gång sjungit ”Calleth You, Cometh I” gäller det att leva upp till det löftet. Länge såg det ut som det inte skulle hända. Det är många som under de senaste åren önskat att The Ark ska samla ihop trupperna på nytt. Särskilt som sextetten lämnade ett tomrum efter sig som ingen har lyckats fylla. Deras uttryck var lika lätt att känna igen som det visade sig svårt att duplicera. The Ark var alltid lite mer färgstarka, teatraliska, oblyga och vidsynta än alla andra. En ostoppbar livemaskin som aldrig tvekade inför att dela med sig av livsfilosofiska tänkvärdheter, och det är ju inte så att vi behöver mindre av sådant i dag än vad fallet var då.

Nu är Sveriges främsta Glamrockapostlar redo att för en sommar åter sprida sitt evangelium. Ola Salo, Mikael Jepson, Martin Axén, Jens Andersson, Lasse Ljungberg och Sylvester Schlegel har alltid velat ge utanförskapet en fristad. Redan innan de blev nationella stjärnor såg de till att, i Rottne, Växjö och sedermera Malmö, låta och se ut som stjärnor i sin helt egna värld. Oavsett storlek på spelställe förde de sig alltid som världens största band, bad aldrig om ursäkt för sin existens -och de hade låtarna som borgade för det. Hits som “It Takes a Fool to Remain Sane”, ”Calleth You, Cometh I”, “One of Us is Gonna Die Young”, “The Worrying Kind”, “Breaking Up with God”, “Let Your Body Decide”, “Father of a Son” med flera är i dag en självklar del av den svenska pophistorien och folksjälen. Detta lär bli uppenbart en gång för alla under sommarens turné.

The Ark Reunion Tour

28 juni Stockholm Lollapalooza Stockholm
2 juli Göteborg Trädgårdsföreningen
3 juli Oskarshamn Latitud 57
4 juli Åbo Ruisrock
7 juli Fårö Stora Gåsemora Gård – SLUTSÅLT
10 juli Gävle Furuvik
11 juli Höga Kusten Naturscen Skuleberget
17 juli Linköping Stångebrofältet
18 juli Borgholm Borgholms Slottsruin
25 juli Sundsvall Sundsvalls Torgfest
29 juli Halmstad Tylösand – SLUTSÅLT
30 juli Arvika Arvika Hamnfest
31 juli Karlskrona Karlskrona Skärgårdsfest
1 augusti Östersund Storsjöyran
7 augusti Helsingborg Sofiero Slott
8 augusti Rättvik Dalhalla
20 augusti Umeå Umeå Energi Arena
21 augusti Huskvarna Folkets Park
22 augusti Örebro Gustavsvik
28 augusti Växjö Linnéparken
29 augusti Uppsala Botaniska Trädgården – NY SPELPLATS