Rigas

Datum: Fre 14/03 2008
Kostnad: 100 Riksdaler

Rigas alias Henrik von Euler har i flera år producerat musik åt andra artister såsom Existensminimum och The Chrysler. Dessutom agerar han musiker, bla i Moder Jords Massiva. I höstas släppte han dock det egna albumet “The hardest pocket to pick” – en skiva full av härligt dansant pop uppblandad med element av luftig elektronika och yr house.

Han har sedan debutframträdandet på Arvikafestivalen för ett par år sedan uppträtt på i stort sett varje åtråvärd scen i hemstaden Stockholm, men sällan kommit ut bland oss lantisar.

Nu är det i alla fall dags för oss att ta del av Rigas fenomenalt begåvade och harmoniska festelektro. Till oss kommer han med både gitarrist och körsångare, förutom sina egna maskiner och sin sköna stämma.

Njut och längta på www.myspace.com/rigasthemoron samt rigas.blackside.org. Där finns massor med gratis lyssning – av den finaste kvalisort!

Den inspelade musiken denna gnistrande afton står inga mindre än dj-trissen Sigrid, Lijsa och Mandy för. I sitt pressmeddelande utlovar de: “En galen mix av alla de slag: 90-tals elektro, mellanstadie-pop, lite elgittarer, en och annan klezmer-dänga och några av låtarna ingen visste att de ville höra.” Och det känns väl som ett gott recept på en dans i källarn?

Välkomna!